<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=96641" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИзСпортен Св...

Смениха медала на японска шампионка, след като кмет захапа олимпийското ѝ злато (видео)

13 Август 2021
0 8231

Златна медалистка по софтбол на игрите в Токио бе посрещната от ексцентрично признание на кмета на града ѝ, който захапа отличието, сякаш за да провери стойността на изработката му.

От Международния олимпийски комитет реагираха, след като в социалните мрежи се появи видео от срещата между кмета на Нагоя – Такаши Кавамура, и шампионката от националния тим на Япония Миу Гото.

Стотици възмутени фенове заявиха, че кметът е действал безразсъдно и е пренебрегнал всички мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус.

Смениха медала на японска шампионка, след като кмет захапа олимпийското ѝ злато (видео)

В Япония все още не е отпаднало извънредното положение заради високия брой заразени. В такива условия се проведоха и олимпийските игри.

Британски боксьор свали сребърния си медал по време на церемонията и го прибра в джоба си (снимки)

Самият Кавамура се извини за постъпката си на специална пресконференция. Той заявил, че е опетнил името на града и е действал неуважително в присъствието на Гото, като съжали и, че я е попитал дали има романтична връзка, което се счита за дълбоко лична информация.

Смениха медала на японска шампионка, след като кмет захапа олимпийското ѝ злато (видео)

Кметът дори предложил да заплати разходите по връчването на нов медал на шампионката от тима на Япония, който победи САЩ с 2:0 на финала. От Международния олимпийски комитет обаче са категорични, че те ще поемат всички разноски и до няколко дни молбата на Гото за нов медал ще бъде удовлетворена, а заслуженото отличие ще бъде в ръцете ѝ.

Източник: 9gag

Видео: CBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции