<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60285" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Снимки във Фейсбук вкараха мъж от Варна в ареста заради нарушена карантина

01 Април 2020
0 2367

Мъж от Варна бе арестуван за нарушаване на карантина след като публикувал снимки във Фейсбук, пише вестник Сега.

Золфи В. заминал за Великобритания на 13 март тази година, за да си търси работа, но се завърнал само 10  дни по-късно с полет от летище „Лутън”, се казва в официално съобщение на варненската прокуратура.

Като пътник, пристигащ от рискова страна, той попълнил предписание за поставянето му под карантина още на летище Варна като посочил адреса на приятел, където възнамерявал да се установи. Вместо домашна изолация 21-годишният обвиняем обаче напуснал дома на приятеля си. Брат му започнал да го издирва, но след като не успял да го върне на посочения адрес, подал сигнал на тел. 112.

Удължават срока на всички извънредни мерки срещу коронавируса у нас до 12 април

Впоследствие Золфи В. е споделил снимки в профила си във Фейсбук, които доказвали, че не е на посочения в предписанието адрес, твърди прокуратурата.

След като бил издирен от полицията, Золфи В. е задържан с постановление на прокурор в Районната прокуратура във Варна за срок до 72 часа в ареста. Прокуратурата ще внесе искане във Варненския районен съд за определяне мярка за неотклонение „Домашен арест“ за първия задържан в града обвиняем за неспазване на карантината.

Каролев с две обвинения и 50 хил. лв. гаранция

Само преди седмица в Разлог бе задържан за 24 часа, бизнесменът Владимир Каролев. При него едно от обвиненията също е свързано с нарушаване на правилата на картината.

Източник: Сега

Снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции