<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=106859" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте как риб...

Спасиха дете от отвличане, след като то показа знак от ТикТок на случаен шофьор на пътя

08 Ноември 2021
0 7092

Изчезнала тийнейджърка беше спасена в САЩ, след като направила специфичен знак с ръка, който сигнализира за бедствие, опасност или домашно насилие.

Домашно куче, което убива патици и кокошки, се оказа лисица (снимки)

Спасиха дете от отвличане, след като то показа знак от ТикТок на случаен шофьор на пътя

16-годишното дете било забелязано от случаен шофьор да пътува в сребриста Тойота близо до Кентъки на 4 ноември. Случайният водач, видял знака с ръка, отправен от детето към него, се обадил в полицията. Той съобщил, че тези жестове са известни в платформата TikTok и означават домашно насилие, посланието е: “Имам нужда от помощ”.

Спасиха дете от отвличане, след като то показа знак от ТикТок на случаен шофьор на пътя

Обаждащият се на властите човек заявил също, че детето наистина изглеждало в беда, то се возело при по-възрастен мъж.

Полицаите прихванали Тойотата и я спрели. Оказало се, че дни по-рано момичето е било обявено от родителите си за изчезнало. Властите твърдят, че тя наистина умишлено се е опитвала да привлече вниманието на шофьорите да се обадят на 911.

За отвличането е арестуван 61-годишният Джеймс Хърбърт Брик.

Смята се, че жестът, използван от тийнейджърката, за да сигнализира за насилие или опасност, е бил въведен за първи път от Канадската женска фондация миналата година. Той е приет от жени по целия свят, които трябва дискретно да помолят за помощ или да покажат, че са в беда.

Жестът е с ръка нагоре, дланта навън, с прибран палец, след което сгъване на пръстите надолу.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции