<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=73123" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: „Господарит...

Столична община прави “ремонт на ремонта” на част от “Искърско шосе” (снимки)

09 Септември 2020
0 663

Строителна фирма ремонтира пътен участък в столицата, който е бил ремонтиран миналата година, пишат от “Спаси София” в страницата си във Facebook.

Става дума за участък на бул “Искърско шосе” пред гара “Искър” в столицата.

Столична община прави &#8220;ремонт на ремонта&#8221; на част от &#8220;Искърско шосе&#8221; (снимки)

“Нов “ремонт на ремонта” – този път на бул. “Искърско шосе”, само 10 месеца след предишния ремонт. Новият асфалт по цялото пътно платно около Гара Искър е изкъртен, тъй като всички шахти са пропаднали. Според работниците, под шахтите е имало кухини с дълбочина от около един метър и единственият начин за закърпване на положението е ново затваряне на булеварда”, написаха от организацията.

От Mediapool пък са запитали за проблема Столична община. Оттам са отговорили, че изпълнителят е върнат за своя сметка да извърши укрепването на всички шахти и цялостното преасфалтиране на посочения участък.

Столична община прави &#8220;ремонт на ремонта&#8221; на част от &#8220;Искърско шосе&#8221; (снимки)

“Последно по този участък е работено през миналата година, до началото на зимата. Столична община е установила, че нещата с тези съоръжения не отговарят на изискванията, но нямаше как да накара изпълнителя през зимните месеци да го преработи, защото времето не позволява. През тази година строителите продължиха да работят по бул. “Асен Йорданов”, т.е. по продължението “Шипченски проход”. И сега, когато работата по “Асен Йорданов” е към края си, ги връщаме да преработят въпросния участък”, посочиха от общината.

Столична община прави &#8220;ремонт на ремонта&#8221; на част от &#8220;Искърско шосе&#8221; (снимки)

От “Mediapool” уточняват, че изпълнител на ремонтните работи е консорциум “Щрабаг-Трансгео” ДЗЗД, който спечели обществена поръчка на Столична община за 8.1 млн. лв. без ДДС.

Строителните работи обаче обхващат редица дейности – рехабилитация на бул. “Асен Йорданов” и на ул. “Искърско шосе”, включително трамваен релсов път и контактна мрежа по бул. „Шипченски проход“ и бул. „Асен Йорданов“, пише в обществената поръчка на сайта на Столична община.

Снимки: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции