<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=22809" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Стрелецът в Мюнхен е с ирански произход, крещял "Аллах акбар"

23 Юли 2016
0 5668

Нападателят в Мюнхен е 18-годишен немски гражданин от ирански произход, разкри полицията в Мюнхен, пише Vesti.bg. "Заподозряният, за когото следствието има данни, е 18-годишен немски иранец от Мюнхен", каза полицейски представител на пресконференция в баварската столица. 

 

 

Стрелецът има двойно гражданство – немско и иранско. Освен това полицията не може да каже дали става дума за терористично деяние, тъй като не са известни мотивите на стрелеца. Все пак свидетели споделят, че го чули да крещи "Аллах акбар", пишат световните медии, сред които Си Ен Ен и "Дейли мейл", Извършителят нямал криминално досие и от две години живеел в града. Не е ясно дали действията му са продиктувани от политически причини или са плод на психически разстройства. В раницата му не открит експлозив, не се потвърждават и данните за използване на автомат, стрелецът имал само пистолет.

 

След стрелбата пред търговския център той попаднал под обстрел на патрул. Впоследствие се самоубил и трупът му е открит. Отменена бе обявената преди това висока степен на терористична заплаха. За издирването на стрелеца бяха вдигнати на крак 2000 полицаи. Полицията изясни също, че двете лица, които са избягали от търговския център "Олимпия" и по тази причина са били заподозряни като съучастници в атентата, няма нищо общо с него. Не се потвърдиха и другите сигнали за стрелби и вземането на заложниците.

 

Вечерта на 22 юли в центъра на Мюнхен се разнесоха изстрели. Стрелбата бе насочена срещу хора пред търговския център "Олимпия". По последни данни са загинали 10 души, включително стрелецът. Ранените са 16, трима от които са с опасност за живота. Сред убитите и ранените има непълнолетни, включително деца. Няма данни за пострадали български граждани, но не всички жертви са идентифицирани.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции