<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=22814" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Стрелецът в Мюнхен разполагал с 300 куршума

23 Юли 2016
0 7197

Няма доказателства, че нападателят, който уби 9 души в Мюнхен и се самоуби, е свързан с Ислямска държава. Това заяви шефът на полицията в Мюнхен Хубертус Андре на специална пресконференция около 20 часа след нападението, цитиран от световни агенции. По думите му стрелецът е действал сам и няма индикации да е бил подпомогнат от съучастници. Андре уточни, че той не е бежанец.

 

КАДРИ ПОКАЗВАТ БЕЗРАЗБОРНА СТРЕЛБА ПО ХОРАТА В МЮНХЕН (18+)

 

Нападателят е на 18-годишна възраст и е роден в Мюнхен. Убиецът е бил обсебен от масови убийства, като в стаята му са били открити книги с такава насоченост. Властите твърдят, че изглежда няма никакви политически мотиви зад престъплението.

 

Според "Билд" пък атаката е с мотив "отмъщение". Изданието съобщава и името му – Али Давид Сонболи, определяйки го за "германо-иранец".

 

Андре поясни, че 10 са загиналите, включително нападателят, 27 са ранените, включително 10, които са в тежко състояние. По-рано беше съобщено, че нападателят е убил 9 души и след това се е самоубил. Стрелецът се самоубил с куршум в главата, така че се разглежда като самоубийство, поясниха на пресконференцията. Всички жертви живеят в района на нападението, няма туристи сред тях. Жертвите са на възраст между 13 и 45 години, включително три жени и шестима мъже, сред които и трима косовари.

 

Баварската медия Bayerische Rundfunk информира, че сред загиналите има две момичета и шест момчета на възраст между 14 и 21 години. 45-годишна жена също е сред жертвите. 16 души са хоспитализирани, двама са с тежки наранявания. Сред загиналите има трима от Косово.

 

Началникът на полицията разкри още, че силите на реда са стреляли по извършителя, но не са го оцелели, допълвайки, че нападателят е бил въоръжен с Glock-17 и е носил около 300 патрона. Той е нямал лиценз за притежание на оръжието.

 

Похитителят, по думите на шефа на полицията, е получил психиатрична помощпреди атаката, няма криминално досие и е неизвестен на полицията. Властите разследват дали нападателят е бил под влиянието на алкохол или медикаменти/наркотици. Той е страдал депресия и е бил "объркан". Андре каза още, че 4310 сигнала са подадени на полицията от началото на атаката към 18 часа местно време до полунощ.

 

Родителите на стрелеца не са в състояние да се обърнат към обществеността.

 

Източник: News.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции