<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32648" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Влади Василе...

Тонове боклук се изсипват безконтролно близо до град Годеч

31 Октомври 2018
0 7287

Близо до прочутия скален Разбоишки манастир "Света Троица" от ХII век се  вижда кошмарна картина на безконтролното човешко безумие.  Тонове боклук се изхвърлят с камиони сред  природата, включително трупове на умрели животни. Смрадта сигурно се усеща чак в Сърбия, защото мястото е на 7-8 км от границата.

 

Екоинспекторите от РИОСВ-София са издали изрично предписание да не се изхвърля там боклука а Годеч, защото има опасност от зарази. Преди години там е изсипана отровена с пестициди пшеница, след което са регистрирани умрели диви животни край нерегламентираното сметище.

 

Нашият репортер Дани Йорданов отиде до с. Разбоище, община Годеч,  за да разбере кой и защо издига ограда от смет близо до сръбската граница.  Екипът на ”Господарите на ефира” засне общинска сметосъбираща кола как пристига на незаконното сметище край с. Разбоище и  изсипва тонове отпадъци. Те са събрани от контейнерите на град Годеч и селата на общината.

 

Защо общинската сметосъбираща машина не ходи до законното депо в Костинброд, с което общината има действащ договор? Първо, защото разстоянието до Разбоище е по-малко, но май има още чакани изгоди от общинарите от това незаконно сметище. Репортерът Дани Йорданов, ще се срещне с кмета на общината Радослав Асенов, за да разбере дали той е наясно с екологичната бомба, която цъка в близост до Годеч?   И чакат ли се европари за рекултивация на незаконното сметище.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции