<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=95191" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето как изгле...

Треньор шамаросва състезателката си преди мач по джудо от игрите в Токио 2020 (видео)

28 Юли 2021
0 4382

Треньорът по джудо на германския национален отбор при жените скандализира мрежата с похватите си за стимулиране на състезателния дух по време на Олимпийските игри в Токио 2020.

В кратко видео, публикувано в Twitter, Мартина Трайдош и нейният треньор Клаудио Пуша излизат за мача от категория 63 кг при жените срещу унгарката Шофи Озбас. Секунди преди Мартина да стъпи на ринга, наставникът ѝ я раздрусва силно за яката на екипа и ѝ зашлевява два якички шамара по двете бузи – жест, който състезателката приема с поклон и се качва по стълбичката.

Треньор шамаросва състезателката си преди мач по джудо от игрите в Токио 2020 (видео)

32-годишната джудистка от Полша, състезаваща се за тима на Германия, е европейски шампион от 2015 година и световен бронзов медалист от 2019-та. Тя обясни след мача в Instagram, че става дума за ритуал, който тя сама си е избрала и поискала от треньора си преди важни мачове. В случая обаче той не ѝ донесе успех и унгарката Озбас спечели мача в 32-ия рунд.

“Щеше ми се да предизвикам друга водеща новина днес”, оплака се Трайдош след мача. “Както вече обясних, става дума за ритуал, който сама съм си избрала преди състезания. Треньорът ми направи само това, което го бях помолила преди това, за да ме разпали.”

Гимнастичките на Германия излязоха с цели бодита на Олимпийските игри в протест срещу сексизма (снимки)

Унгарката Озбас поведе в мача си с италианката Мария Сентракио до 16 -тия рунд, но бе победена и се прости с бронзовия медал. В срещата за определяне на златния медалист, надмощието взе французойката Кларис Агбегнену. Сребърното отличие отиде при словенката Тина Трстеняк.

Източник: DailyMail

Видео: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции