<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58716" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Испанец, обле...

Трети починал от коронавируса у нас, случаите на заразяване вече са 94 (видео)

19 Март 2020
0 6800

Случаите на заразяване с коронавирус у нас вече са 94. Така за изминалото денонощие броят на болните се увеличава с общо 13 души, съобщи на редовния сутрешен брифинг председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Той заяви, че трети човек в страната е починал след заразяване с Covid-19. Става дума за възрастна жена, която е била приета и с получен инсулт.

11 нови случая на коронавирус у нас, вече са засегнати Велико Търново и Смолян

Припомняме, че преди това починаха съпруг и съпруга съответно на 66 и 74 години, които бяха сред първите заболели. Тяхното заразяване беше свързано със столичния базар “Илиянци”. И двамата имаха придружаващи белодробни заболявания.

Що се отнася до останалите 91 заразени у нас, състоянието им е различно. Има един интубиран пациент, а част от заразените дори нямат симптоми.

Японско противогрипно лекарство е ефективно срещу Covid-19, твърдят китайските здравни власти

По думите на Мутафчийски, изключително високата смъртност от коронавируса в Италия е свързана най-вече с това, че населението на Европа е застаряло, а заразата покосява най-вече възрастните хора.

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции