<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=94009" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скандалният ...

Три са основните версии за катастрофата с МиГ-29 край Шабла след края на разследването (доклад)

14 Юли 2021
0 1117

Приключи разследването на Служба „Военна полиция“ по авиоинцидента със самолет МиГ-29 край Шабла, при който загина пилотът Валентин Терзиев, съобщават от Министерството на отбраната. 

В доклада на отдела за разследване на авиационни произшествия са представени три основни версии за причините за катастрофата. Най-вероятната е “среща на самолета с водната повърхност вследствие на загуба на пространствена ориентация от екипажа”.

Конспирации и факти: защо падна МиГ-ът на майор Терзиев?

Другите две версии са за отказ на авиационната техника в полет и разрушаване на изтребителя или поразяване на пилота от осколки вследствие разрива на ракетата. Според министерството обаче тези две версии са малко вероятни.

Три са основните версии за катастрофата с МиГ-29 край Шабла след края на разследването (доклад)

Министърът на отбраната има готовност да предостави изготвения доклад от Военна полиция на прокуратурата, която продължава разследването по реда на Наказателно-процесуалния кодекс. До 3-4 седмици предстои да бъде снет и записът от “черната кутия” в специализирана лаборатория на производителя в Русия.

Докладът можете да видите ТУК.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции