<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=66252" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 79 нови случая...

Три учителки от детска градина в София са заразени с коронавирус, ходили в Сърница (видео)

10 Юни 2020
0 1838

Три учителки от персонала на детска градина №50 в район “Възраждане” са с положителен резултат за COVID-19 от направени бързи тестове. Tова съобщи кметът Йорданка Фандъкова в профила си във Фейсбук.

„Днес, 10 юни, двете групи – Първа В и Четвърта А – в които те са преподавали, ще бъдат затворени. Директорът на детската градина вече уведомява родителите на децата, които посещават градината. Създаваме организация за тестването на децата от двете групи, за която ще информираме родителите в рамките на утрешния ден“, добави още градоначалникът.

И призова: “Моля родителите на деца, които посещават детската градина, с изключение на Първа В и Четвърта А, които се затварят, при възможност да оставят децата си вкъщи през следващите няколко дни“.

Екипи на Столичната здравна инспекция започват тестове на целия персонал на градината. Започнала и пълната дезинфекция на детската градина от екипи на дирекцията “Аварийна помощ и превенция”.

По информация на Нова тв, трите учителки са били в село Сърница през почивните дни.

„В понеделник вечерта получих сигнал, че част от екипа на детската градина е бил в Сърница през почивните дни. Още същата вечер помолих колегите да дойдат на работа на другия ден след като си направят тестове. Сезирах необходимите органи. Вчера вечерта стана ясно, че от 7 направени проби – 3 са положителни”, заяви директорът на детската градина Росица Алексиева.

По думите ѝ, трите детски учителки с COVID-19 нямат симптоми и са в добро общо здравословно състояние.

„Очакваме да дойдат експерти от РЗИ и да направят тестове на целия персонал, който се състои от общо 49 души. По всяка вероятност ще се изследват и децата от двете групи, с които работят заразените учителки”, посочи още Алексиева.

Три учителки от детска градина в София са заразени с коронавирус, ходили в Сърница (видео)

„Имаме информация, че учителките са били в Сърница. Тепърва ще разберем каква е била причината за тяхното ходене там. Те са нарушили апела на д-р Кунчев да не се посещава огнището”, заяви д-р Данчо Пенчев от РЗИ-София.

Детската градина няма да бъде затваряна на този етап.

„Дали заразата идва от Сърница или не, тепърва ще се установява”, посочи още д-р Пенчев.

Източник: Нова тв

Снимки: Булфото и Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции