<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57796" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха м...

Тръмп затвори границите на САЩ за европейци заради коронавируса (видео)

12 Март 2020
0 1332

Американският президентът Доналд Тръмп обяви в телевизионно обръщение, че САЩ затваря границите си и няма да допуска в страната пътници от Европа.

Том Ханкс и жена му са заразени с коронавирус

Мерките са във връзка с разпространението на коронавируса и са за срок от 30 дни като влизат в сила от петък полунощ, съобщава Politico.

Тръмп затвори границите на САЩ за европейци заради коронавируса (видео)

„Приложихме животоспасяваща мярка с ранните си действия спрямо Китай. Сега трябва да предприемем същите действия и спрямо Европа“, заяви американският лидер. Неговото изявление дойде няколко часа, след като Световната здравна организация обяви CoViD-19 за глобална пандемия и броят на потвърдените сличаи в САЩ стигна до повече от 1200. Тръмп обаче уточни, че новите ограничения за пътуване не се отнасят за граждани на Обединеното кралство.

„Вирусът няма да има шанс срещу нас. Нито една страна не е подготвена по-добре, или е по-устойчива“, заяви президентът. „Всички сме заедно в това. Трябва да оставим политиката настрана, да спрем партийните вражди и да се обединим заедно като един народ и едно семейство“, каза още Тръмп. Цялата реч на президента можете да видите тук:

Мярката важи само за хора, а не за стоки и други товари. Освен това, държавният глава на САЩ отбеляза, че американската администрация ще разгледа възможността за по-ранна отмяна на ограниченията за влизане в страната на лица от Китай и Южна Корея.

„Следим ситуацията в Китай и Южна Корея и в зависимост от това как се подобрява ситуацията там, ще преосмислим ограниченията спрямо тях”, каза още Тръмп.

“Обявихме извънредна ситуация в сферата на здравеопазването и направихме най-високото ниво на предупреждение за пътуванията в други страни, където се разпространява тази ужасна инфекция“, отбеляза Тръмп. „Европейският съюз не предприе същите предпазни мерки и не ограничи влизането от Китай и други места на разпространение. В резултат на това посетителите от Европа създадоха в САЩ голям брой нови огнища“, убеден е ръководителят на Белия дом.

Източник: Politico

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции