<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=88883" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отломките от ...

Турист в Китай виси на стъклен мост, разпадащ се под краката му (снимки)

11 Май 2021
0 10365

Китайски турист остана на височина над 100 метра на мост със стъклено дъно при силен вятър в петък, когато подовите стъкла бяха издухани и счупени, според местните медии, цитирани от Insider.

Държавната информационна агенция “Синхуа” съобщи, че мостът, построен над планинското дере Пиян в североизточната провинция Дзилин, е бил повреден при пориви до 149 километра в час.

Турист в Китай виси на стъклен мост, разпадащ се под краката му (снимки)

Снимки, споделени в социалните медии, показват моменти преди и след разрушаването на моста, с турист, прилепнал към металната му рамка. Според очевидци, мъжът се е задържал в продължение на 35 минути, докато пожарникари и полицаи са дошли да го спасят.

Турист в Китай виси на стъклен мост, разпадащ се под краката му (снимки)

Няма пострадали, но туристът е настанен в болница.

Мостовете със стъклено покритие са все по-популярни в Китай, като от 2016 г. са построени поне 60. Регионите се стремят да надминат един друг със световни рекорди.

Мостът в планината Пиян вече е затворен и местната власт ще започне преглед на безопасността на всички свои туристически атракции.

A във видеото по-горе можете да видите кадри от обичайна разходка по моста в не толкова ветровит ден.

Източник: Insider

Видео: dimitris ketsetzidis

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции