<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32807" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Европа отнов...

Туркиня изяде 315 шиш кебапа и счупи рекорда на борец

07 Ноември 2018
0 3845

Туркиня счупи рекорда, поставен на състезание в Анталия по надяждане с шиш кебап, като измести от челното място як мъж, съобщиха турски медии, цитирани от БТА.

 

Състезанието се организира от местен ресторант и е много популярно. Предишният рекорд от 301 изядени шиш кебапа от агнешко месо (на турски "чоп шиш", вид шишче) принадлежеше на бившия борец Осман Аксьол, но за по-малко от час той бе разбит от дребничката състезателка Джерен Йълмаз.

 

В рамките на определения 50-минутен срок 21-годишната дама изяде 315 шиш кебапа, една чиния салата и порция лаваш (вид хляб) и изпи две чаши айран. В началото на състезанието жената тежеше 46 килограма, а в края му покачи теглото си на 49.

 

Наградите за победителката са парично възнаграждение от 5000 турски лири (около 1600 лева), електрически мотоциклет и безплатна храна в ресторанта за половин година. Йълмаз преотстъпи последната си награда на семействата на загинали за родината и ветерани.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции