<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=90113" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Бахов и...

Туроператор предлага съмнителни PCR тестове срещу 50 лева (РЕПОРТАЖ)

27 Май 2021
0 4377

Получихме информация за лаборатория, предлагаща експресни PCR тестове само за 2 часа. Резултатите от тях обаче е възможно да излязат и за 10 минути с една важна подробност: на самия документ с резултата е изписан qPCR (количествен тест), а при проверка на сайта на лабораторията виждаме, че тестът всъщност е бърз антигенен – такъв, какъвто някои държави не признават за вход в тях. Още по-интересен е фактът, че касовите бележки за тестовете се издават не от лаборатория, а от „Мишо“ ЕАД – туроператор, чиито офис е точно срещу лабораторията.

Наше подставено лице разпита как се случва тестването и туроператорът учтиво обясни, че може да го организира и резултатите ще бъдат готови след 2 часа.

Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт отидоха на място, за да попитат как се правят тези толкова експресни тестове и защо туроператор взима пари за тях. Лаборантът се оплете в опит да обясни къде се издават касовите бележки и колко време е необходимо за тестване, като категорично отрече това да става за 10 минути. Туроператорът пък напълно отрече да има общо с лабораторията, която рекламира пред скритата камера ден по-рано и за която са разлепени бележки на офиса му.

Ние ще сигнализираме на здравните власти за случая, а вие изпращайте вашите сигнали за злоупотреби, измами и корупция само на gospodari.com и на телефон *3333.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции