<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=22813" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Убеди ли се кметът на Пловдив, че заслужава Златен скункс от Господарите?

23 Юли 2016
0 12076

"По принцип съм отворен на всякакви шеги, но когато говорим за нещо, което вътрешно не го приемам, а именно, че Община Пловдив е виновна по този случай, няма как да взема скункса. Може да ми връчите за каквото и да е друго, но не и за това…", бяха първите думи на кмета Иван Тотев, когато видя двамата репортери на Господари на ефира до Общината преди повече от четири месеца. В крайна сметка кметът прие Златния скункс заради съборения тютюнев склад на ул. "Одрин" 8, но бе убеден, че подчинените му са си вършили съвестно работата.

 

 

През същия период градоначалникът пламенно защитаваше главния архитект Румен Русев, оправдавайки всяко едно негово действие, а именно, че е действал единствено и само воден от закона.

 

ДО 5 Г. ЗАТВОР ЧАКАТ АРХИТЕКТА НА ПЛОВДИВ ЗАРАДИ БУТНАТ ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА

 

Прокуратурата обаче "развали" почивката на кмета, който обикаля италианските курорти. Прокуратурата привлече като обвиняем главния архитект на града, който бе молен от Тотев да остане на поста си след скандала.

 

Повдигнатото обвинение срещу Русев е, че при условията на продължавано престъпление извършва фрапиращи и огромен брой нарушения на нормативната база, регламентираща проектирането и цялостната документация, нужна на частника да реализира проекта си. Собственика на сградата Александър Бранеков пък го заплашва до 8 години затвор заради фалшификация на документи, издадени от Министерството на културата. Нещо повече, по делото е приобщена и компютърна кореспонденция, касаеща корупционни практики при издаването на въпросните документи.

 

След скандалните разкрития от прокуратурата Общината онемя. Кметът е на почивка, заместниците му не вдигат телефона, а от пресцентъра казват само устно, че няма да коментират казуса, докато тече разследването. Очаква се скоро прокуратурата да поиска и отстраняването от длъжност на главния архитект.

 

Казусът прилича страшно много на друг случай от предходния мандат на кмета Тотев. При него той отново се хвърли като Матросов да защитава ексметицата на "Южен" Павлинка Кацарова, която блъсна две деца до районната администрация, воден отново от своето лично убеждение. Тогава то го подведе, след като стана ясно, че в действителност Кацарова е виновна.

 

Дали обаче сега всички тези аргументи на прокуратурата биха убедили кмета, че има нещо гнило и в общинската администрация при скандала с "Одрин" 8? Дали безрезервната подкрепа към гл. архитект Румен Русев ще продължи, въпреки обвиненията? Дали пък и кметът не знае нещо повече по случая, което е спестил пред обществеността?

 

При всички случаи кметът надали ще иска да се прибере скоро в Пловдив от италианските плажове. Защото тогава или отново ще тръгне да брани Румен Русев, но този път ще трябва да е доста по-убедителен, или ще приеме поне част от фактите, изкарани от прокуратурата. При втория сценарий кметът ще трябва да признае грешката си, а досега за 5-годишното си управление на Пловдив той не го е сторил нито веднъж. Дали ще има прецедент, ще видим в понеделник. Тогава ще разберем и дали Тотев вече е вътрешно убеден, че заслужава Златния скункс за разрухата на "Одрин". Понеже голяма част от пловдивчани май са…

 

Източник: TrafficNews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции