<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=45765" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Златен скунк...

"Усещането" ни за корупция е плътно и задушаващо като софийския смог

09 Декември 2019
0 3595

Коментарът на Господарите:

 

От 2004 година насам на днешната дата 9 декември по света се отбелязва Международният ден за борба с корупцията.

 

Ние в България, разбира се, нямаме какво да отбелязваме. Нас не ни занимавайте с подобни глупости, моля! Та тук дори и бебетата в детската ясла знаят (дори още преди да са се научили да пеят "Мила моя мамо"), че ние корупция нямаме! Най-много да имаме някое и друго "усещане" за корупция, както миналата година властимащите един през друг се опитваха да ни внушат. (Как тази опорна точка плъзна от телевизионния ефир към мозъците на средностатистическия българин, можете да си припомните от видеото горе.)

 

"УСЕЩАНЕ ЗА КОРУПЦИЯ" ПЛЪЗНА ИЗ ЕФИРА

 

Изобщо, корупцията у нас е като мръсния въздух на София – явление, което всички усещаме, в определени ситуации стяга гърлата ни и ни задушава, трови нас и децата ни, и създава у всички ни перспектива на обреченост. Но пък властта го отрича. Или ако понякога под сурдинка си признава, че го има, не го посочва безкомпромисно и категорично, а гледа да го изкара като нещо на прага на въображението ни. 

 

ГОСПОДАРИТЕ С „УСЕЩАНЕ” ЗА КОРУПЦИЯ

 

Ама чакайте, че нещо взехме да се объркваме – за корупцията ли говорехме или за смога? Те пък толкова да си приличат! 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции