<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=62551" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте колко р...

Фандъкова: Обмисляме отваряне на парковете за родители с малки деца

24 Април 2020
0 2986

“Ако Щабът разреши, ще създадем организация, така че да може да се пуснат само родители с малки деца в парковете и то в определени часове по определени маршрути, за да може да гарантираме еднопосочно движение”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти, цитирана от “Фокус”. Днес тя извърши проверка на ремонта на пътен възел „Лозен“.

По думите на градоначалника, това е огромна организация, която изисква време.

Съставени са актове за над 1 млн. лв. за разходки в парковете на София

„Знаете, че по заповед мярката за „синята зона“ е до понеделник, тоест до днес реално. Но в тази ситуация моето решение е да удължа с още една седмица. Казвам седмица по седмица, защото този въпрос не е еднозначен. Всички мои колеги ме натискат да върнем „синята зона“ поне, защото в центъра е хаос с паркирането. Ако аз днес обявя, че връщаме „синя зона“, ще започнете да пускате снимки от понеделник по автобуси и трамваи и ще се окаже, че аз ще съм виновна за това, че има струпване на хора. Така че нека да сме последователни. Докато имаме такава ситуация, докато случаите нарастват и Щабът е категоричен, ще продължим с мерките такива, каквито са до момента“, допълни тя.

Фандъкова: Обмисляме отваряне на парковете за родители с малки деца

Източник: “Фокус”

Снимки: Булфото

Видео: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Мар Калпакчиева

    12 Май 2020

    Чист въздух на открито, нищо няма да се заразят децата, стига сте се паникьосвали! По хубав лек от престой на слънце и открито няма!

Покажи всички Скрий

Реакции