<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=95985" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сашо Диков на...

Филип Станев бе предупреден от Ива Митева да не ходи с дънки в пленарна зала (видео)

05 Август 2021
0 25473

“А на г-н Филип Станев му правя забележка за тези дънки. Много моля, без дънки в залата”, каза председателят на Народното събрание Ива Митева. Думите й предизвикаха смях в залата, а самият Станев се изправи на крака и прие овациите на депутатите.

Митева се опита да въведе ред в пленарната зала, докато Виктория Василева представяше поредните текстове от проекта за нов правилник на парламента, а депутати от няколко групи водеха разговори помежду си, вместо да следят какво се чете от трибуната. 

Филип Станев бе предупреден от Ива Митева да не ходи с дънки в пленарна зала (видео)

“Моля за тишина в залата. Г-н Биков, г-жа Дончева, г-н Иван Иванов, г-н Христо Иванов, да заемат местата си. Г-н Хаджигенов, много Ви моля, разговорите извън залата”, каза Ива Митева. Призивът й не беше чут от всички, поради което се наложи тя да направи втора забележка. 

“Г-н Христо Иванов явно не ме чу. И г-н Радостин Василев – аз Ви казах и втори път повтарям. Много Ви моля, много Ви е задълбочен разговора явно”, каза тя от трибуната. 

Филип Станев от сутринта привлича вниманието на парламентарните фоторепортери с неформалния си дрескод.  

Филип Станев бе предупреден от Ива Митева да не ходи с дънки в пленарна зала (видео)

Той дойде облечен със сако, но беше избрал доста младежко решение вместо официален панталон. На снимки се вижда и друг интересен детайл от външния му вид – солиден пръстен с наподобяваща череп фигура.

Правилникът на Народното събрание не включва изрични правила за външния вид на депутатите, но има условия за поведението им.

То трябва да се основава на “зачитане авторитета на Народното събрание и уважение към другите народни представители и външни лица” и “не може да нарушава нормалното протичане на парламентарната работа или реда в сградата на Народното събрание”. 

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Видео: Twitter/Все тая

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции