<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58706" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ оттегля...

Хора чакат часове наред, за да излязат от блокирания Банско (видео)

18 Март 2020
0 2106

Хора чакат на опашки часове наред, за да излязат от поставения под пълна карантина град Банско. Населеното място бе блокирано във вторник вечерта заради страх от разпространението на коронавирус, а на жителите му бе даден срок да се приберат до 20 ч. в сряда. Оказа се обаче, че има и хора, които не живеят в Банско, но не могат да си тръгнат часове наред. За такъв случай разказва BulgariaOnAir.

Банско минава под пълна карантина за две седмици

Гергана Бричкова има заведение в курорта. Във вторник са влезли в града, за да приберат оборудване от него, но ден по-късно не са пропуснати да излязат от Банско. 

Излезе втора положителна проба за коронавирус в Банско (видео)

Цял ден сме поставени в нечовешки условия без никакъв изход, споделят хората и молят институциите да им помогнат да напуснат Банско, тъй като не са в безопасност там.

Те напомнят, че на чуждестранните туристи от курорта е осигурен “коридор” и те са стигнали до летището без проблеми.

В блокирания град не се допуска почти никакво движение по улиците, става ясно от сайта на общината. Допуска се излизане само по един член на семейството, задължително с маска и ръкавици. Родителите не бива да пускат децата си навън. Нарушителите са заплашени със санкции.

Източник: BulgariaOnAir

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции