<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32820" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Частен домоу...

Храните с изтекъл срок на годност във Велико Търново все още не са унищожени

07 Ноември 2018
0 5519

Вече половин година ви разказваме за един търновски склад, където се препакетират храни с изтекъл срок на годност. Оттогава се случиха много неща, но най-абсурдното е, че храните все още не са унищожени. В репортажа виждаме и  разминавания в количеството на храните, за които директорът на Областната агенция по безопасност на храните първо твърдеше, че са 12 тона, а след това изведнъж станаха 9 тона.

 

 

 

От Агенцията по храните в Търново твърдят също, че храните не са унищожени, защото някои от тях били веществени доказателства по досъдебно производство. В същото време от прокуратурата отрекоха това. Въпреки всичко, опасните храни в момента се намират на „отговорно пазене” в склада, в който разкрихме нарушенията. В репортажа става ясно и защо според Агенцията по храните това не е проблем, както и колко пъти са проверявали храните за пет месеца.

 

 

 

Дани Йорданов посети директора на Областната дирекция по безопасност на храните, за да разбере как директорът й – д-р Станимир Спасов – ще обясни всички тези несъответствия, както и защо складът продължава да работи, въпреки обещанието на д-р Спасов, че той ще бъде затворен.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции