<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=20500" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Цацаров праща прокурори на Ценко Чоков

25 Януари 2016
0 1580

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на кметството на село Галиче от началото на предходния мандат на кмета Ценко Чоков до настоящия момент. Това съобщиха от държавното обвинение.

 

Чоков беше преизбран за пети пореден мандат на местните избори миналата есен.

 

ЦЕНКО ЧОКОВ С ДЖИП ЗА 200 000 ЛЕВА 

Окръжната прокуратура на Враца ще проверява дали са законни действията на Чоков по удостоверяване подписи на частни документи, подписи и съдържание на пълномощни, както и верността на преписи и извлечения от документи и книжа.

 

Ще бъде създаден архив с общ регистър на нотариалните заверки, книга, в която се подреждат документите с удостоверено съдържание, печат и щемпели по образец. Обект на проверка са и таксите, които събира кметството.

 

Прокуратурата ще проверява как се управлява собствеността на кметството, както и адресните регистрации.

 

Правомощията на Чоков по осигуряване на обществения ред също ще бъдат проверени. Информация ще се иска и по преписки на МВР и прокуратурата от досъдебни наказателни или съдебноадминистративни производства и др.

 

Преди по-малко от месец и двамата синове на Ценко Чоков бяха задържани и освободени за побой в заведение в Бяла Слатина. Тогава соченият за бит се отрече от първоначалните си показания и каза, че е паднал.

 

По разпореждане на Сотир Цацаров, във Враца и Бяла Слатина, където се гледат провиненията на Чоков, бяха изпратени обвинители от Върховната касационна прокуратура.

 

Вижте още:

 

БАЛАДА ЗА КМЕТА ЗА ГАЛИЧЕ 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции