<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61889" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Репортерка н...

Чуйте как ген. Мутафчийски научи, че болници размотават пациент с дни (РЕПОРТАЖ)

16 Април 2020
0 13932

Скъпи приятели, наскоро ви представихме разказа на Янислава Атанасова, чиито дядо с дни е размотаван от различни болници. Въпреки тежкото му състояние, той не е бил приет в УМБАЛСМ „Пирогов“, Национална кардиологична болница и болница „Токуда“. Направени са му два бързи теста, които са отрицателни, а на 13.04. за втори път е изпратен у дома от лекарите в „Токуда“.

Вижте първа част на репортажа: Размотават в три болници мъж в тежко състояние

След разговора с внучката му, нашата репортерка Виктория Симеонова се опита да се обади на ген. Мутафчийски. При първия опит, разбирайки че отсреща е журналист от gospodari.com, генералът категорично отказа дори да чуе въпросите й, и затвори телефона. Във втория си опит тя се представи като близка на засегнатото семейство и така получи груб отказ от поемане на отговорност от Началника на Националния оперативен щаб.

По-късно се оказа, че близките на пациента дължат 450 лв. на болница „Токуда“ за извършените му изследвания, въпреки че той е изпратен у дома. При опит да се потърси отговор каква е диагнозата му и за какво трябва да заплатят тази сума, служители на болницата отговориха на Янислава Атанасова, че пациентът изобщо не е регистриран в тяхната система.

Стана ясен резултатът от направения му PCR тест – отрицателен е. За съжаление обаче състоянието на пациента е още по-тежко и от вчера той отново е в „Токуда“. Този път е приет за лечение в кардиологичното отделение и се надяваме да се възстанови бързо!

Ние от gospodari.com смятаме, че е недопустимо опасността на COVID-19 да води до размотаване на спешни пациенти в различни болници, което неминуемо води до влошаване на състоянието им. Надяваме се на повече човечност от страна на лекарите и на повече отговорност от страна на институциите. Очакваме проверка по случая и адекватни мерки, които да не допускат други пациенти да попадат в такива ситуации. Ако станете свидетели или жертви на подобни нередности, сигнализирайте ни!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Ivan Bil

    22 Април 2020

    Доста нагъл репортаж, все пак не всички пациенти са дядовци на ваши познати или се включват по медиите. Генералът хубаво ви го казва на наглите и несъобразителни "журналистически" въпроси.

Реакции