<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=64548" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте кадри о...

Чуйте как Прокуратурата коментира побоя над българско семейство във Видин (РЕПОРТАЖ)

20 Май 2020
0 19391

Скъпи приятели, вчера ви представихме пореден случай на агресия – граждани от ромски произход са нанесли побой на младо семейство пред погледа на 11-месечните им бебета.

Вижте кадри от побоя над българско семейство от група роми (РЕПОРТАЖ)

Обърнахме се към Прокуратурата, за да чуем какво следва за извършителите на това деяние оттук нататък. В интервю с нашата репортерка Виктория Симеонова Заместникът на административния ръководител на Софийска апелативна прокуратура – прокурор Галя Маринова коментира случая.

Тя каза, че четиримата обвиняеми са били задържани за 72 часа и са им повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Една от задържаните е пусната след 24 часа, като това решение е обжалвано от прокуратурата във Видин. В момента трима от задържаните остават в ареста. По тези обвинения санкцията за тях по закон е затвор от 2 до 10 години.

Според прокурор Галя Маринова в момента няма причина за притеснение от подобни прояви на агресия или от ескалиране на напрежението. По думите й контролните органи са затегнали контрола. Такъв се осъществява и навсякъде, където има концентрация на прибрали се наскоро от чужбина български граждани.

Утре ще бъде обявено дали задържаните остават под стража. Надяваме се на справедливост и ще продължим да следим случая.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Atanas Stoyanov

    22 Май 2020

    Сапун

Реакции