<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=88586" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Tesla продаде 10%...

Шеф плати на служителите си в криптовалута, но си я поиска обратно, след като цената ѝ скочи

05 Май 2021
0 1911

Бивш служител в новосъздадена технологична компания получвал заплатата си в криптовалута, но тя му била поискана обратно от директора, след като цената ѝ удари небесата, пише LadBible.

Онеправданият служител, който пожелал анонимност, заявява, че той и колегите му получили заплатите си в криптовалута през август 2020. От тогава до момента цената ѝ се вдигнала със 700%, което довело до поискването им обратно от шефа.

Шеф плати на служителите си в криптовалута, но си я поиска обратно, след като цената ѝ скочи
Снимка: PA

Служителят уточнява, че той и колегите му получили имейл, в който се казвало, че мярката се налага заради обстоятелството, че за посочения период те не повишили приходите на компанията.

Притежателят на биткойни за $220 млн., който не помни паролата за достъп, се примири със загубата им (видео)

Затрудненият служител се обърнал за съвет към потребителите в MarketWatch като добавил:

“Работил съм много години с този човек и знам, че има тенденцията да се опитва да променя условията на заплащане, вече след като са установени трудовите практики. Как смятате, че трябва да постъпя? Трябва ли да върна криптото за изработените от мен часове или не и какво точно да му отговоря?”

Шеф плати на служителите си в криптовалута, но си я поиска обратно, след като цената ѝ скочи
Снимка: PA

Колумнист и съветник от страна на сайта отговорил на въпроса му, че: „Ако стойността на криптовалутата е паднала със 100% до нула от август 2020 г. насам, би ли искал да ти плати в долари?”

Tesla продаде 10% от биткойните си за $101 милиона, за да провери ликвидността на криптовалутата

Каквито и стъпки да е предприел злощастният работник, ясно е, че и в бъдеще ще узнаваме за критични ситуации при все по-динамичния им финансов пазар.

Източник: LadBible

Снимки: Unsplash

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции