<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=65262" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Само 8 са нови...

Южна Корея ще връща ограниченията заради коронавируса след бум на новозаразените (снимки)

29 Май 2020
0 5355

Южна Корея регистрира най-големия скок в броя на новозаразените от коронавирус от 50 дни насам и настоява правителството да върне мерките за социална дистанция в отделни райони за срок от две седмици, пише Independent.

В четвъртък бяха съобщени 79 нови случая, от които 67 са от района на Сеул, съобщиха от Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията (KCDC).

Южна Корея ще връща ограниченията заради коронавируса след бум на новозаразените (снимки)

На 12 май в логистичен център в Bucheon-si, в провинция Кьонгу, пламна ново огнище на инфекции. 46 нови случая, свързани с логистичния център Coupang, бяха сред потвърдените в четвъртък, като общият им брой е 82.

112 случая на коронавирус в Южна Корея са свързани с един клас по танци

Министърът на здравеопазването Парк Ньон-хоо обяви в четвъртък, че в Сеул, Инчон и провинция Кьонги се възобновяват строги правила за социално дистанциране до 14 юни, за да се ограничи по-нататъшното разпространение на Covid-19.

Южна Корея ще връща ограниченията заради коронавируса след бум на новозаразените (снимки)

Това се случва по-малко от месец след вдигането на карантината на 6 май. Оттогава Южна Корея постепенно премахва някои ограничения, но новите огнища на вируса могат да предизвикат блокирането на нови райони.

Над 100 нови случая на Covid-19 в Южна Корея тръгват от един 29-годишен мъж, отишъл на нощен клуб (видео)

Южна Корея получи висока оценка за мащабното си тестване и интензивни усилия за проследяване на контакти, което позволи на страната да избегне продължителни строги мерки, за разлика от тези, наблюдавани в други страни.

Източник: Independent

Видео: TheNewYorker

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции