<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58453" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петролът рек...

Яхтата на саудитски шейх за близо $79 милиона се преобърна (видео и снимки)

17 Март 2020
0 19365

Яхтата на саудитски шейх се преобърна, докато бе издигната на док за ремонт, пише LadBible.

Луксозният 70-метров плавателен съд „Нора от Рияд” бе издигнат над водата при опит да бъде качена на док, но в крайна сметка се обърна настрани като по този начин частично потъна.

Яхтата на саудитски шейх за близо $79 милиона се преобърна (видео и снимки)
Принц Турки бин Мохамед бин Фахд Ал Сауд. Снимка: PA

Собственост на саудитския принц Турки бин Мохамед бин Фахд Ал Сауд яхтата е оборудвана за 18 души в 11 каюти, включително апартамент и ВИП стая с киносалон и джакузи.

Яхтата на саудитски шейх за близо $79 милиона се преобърна (видео и снимки)
Яхтата „Нора от Рияд”. Снимка: Triangle News

Въпреки, че е построена в Турция през 2008 година, яхтата е изведена от вода в Атина, Гърция с цел там да бъде обслужена.

Яхтата също така е повредила съседна корабостроителница в резултат на произшествието, както и близката туристическа лодка “Ламадин”.

Яхта, натоварена с кокаин и екстази за 1 милиард, заседна край австралийски остров (снимки)

Миналата година луксозна яхта, натоварена с кокаин и екстази на стойност близо 1 милиард долара, заседна край австралийския остров Джералдън. Властите получили сигнал за бедстваща яхта, но не очаквали какво ще намерят до нея.

Когато пътниците на борда – 51-годишен френски гражданин и 34-годишен англичанин разбрали, че лодката им е заседнала, те прехвърлили невероятното количество наркотици на по-малък плавателен съд и го откарали на близкия остров „Бъртън“. Техният план бил да заровят наркотиците и да се върнат за тях по-късно.

Луксозна яхта, превозвала наркотици за близо 2 милиарда, се продава на търг (видео)

Яхтата, която по принцип струвала около 560 000 долара или близо 1 милиона лева, по-късно била обявена само за 95 000 долара (167 000 лева). Луксозният плавателен съд бил изоставен край бреговете на Западна Австралия и била случайно забелязана от рибар в океана.

Не е ясна каква е била крайната дестинацията на товара с наркотици. Много е вероятно пратката да е била предназначена за източното крайбрежие на Австралия. Но двамата пътници са били задържани и обвинени в трафик на особено големи количества наркотици.

Източник: LadBible

Видео: YahtCharterFleet

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции