<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=21652" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Като две капк...

Актьорско майсторство или нападение над полицай? (ВИДЕО)

27 Април 2016
0 16726

В рамките на близо 15-часово пленарно заседание парламентът прие промени на промените в Изборния кодекс, и то след визитата на премиера Бойко Борисов, пише сайтът Vesti.bg

 

През това време имаше протест пред Народното събрание, завършил с арест.

 

ПИСМО ОТ НАШ ЗРИТЕЛ, БЛЪСНАТ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА:
"ДЕЦАТА МИ ЧАС ПО-СКОРО ТРЯБВА ДА СЕ РАЗКАРАТ ОТ ТУК"

 

Арестуваният е Филип Николов на 43 г. Той е бил задържан за хулиганска проява. Според МВР човекът е ударил полицай при изпълнение на служебните му задължения, докато замерял сградата на парламента с хранителни продукти. Срещу Филип Николов ще има производство.

 

От видеото, заснето на място малко преди Николов да бъде арестуван, се вижда как полицаят пада на колене, но така и не става ясно дали това е актьорско майсторство, както коментират хората в социалните мрежи, или наистина става дума за нещо по-сериозно.

 

Междувременно депутатите отхвърлиха възможността за предоставяне на стимули за гласоподавателите, упражнили правото си на глас. Отхвърли се и предложението за промените, предвиждащи предизборната кампания да бъде намалена от 30 на 21 дни.

 

Вече ще има и квадратче "Не гласувам за никого" на бюлетината. Отхвърли се и възможността предизборната кампания да се води на друг език, когато е осигурен превод.

 

По другата важна тема в изборните правила – гласуването в чужбина, депутатите тепърва ще прекрояват текста. Към момента промените гласят, че българите в чужбина ще гласуват само в консулства и посолства, но срещу това имаше протести.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции