<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=30674" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фен изненада ...

Бойко Борисов шашнат от ултрамодерна система за ловене на бандити в Поморие

20 Юни 2018
0 6707

Камерите са с най-високо качество, с 30 пъти оптичен зуум може до 300 метра да се видят зениците на очите на престъпниците

 

 

Модерна система за видеонаблюдение с изкуствен интелект с възможности да анализира, филтрира и търси лица и автомобили, е внедрена в Община Поморие.

 

24-те точки с 50 камери записват денонощно и събират цялата информация, която може да помогне при разкриването на престъпления, или най-малкото да дисциплинира кримиконтингента, който вече трябва да е наясно, че се наблюдава и записва внимателно.

 

До този момент уникалната система не бе представена публично, за нея се носеха само легенди. За пръв път възможностите й се презентираха при посещението на премиера Бойко Борисов в Поморие миналата седмица. Министър-председателят остана шашнат от възможностите на софтуера, дори го сравни с този в Лондон.

 

Под наблюдение е целият град, входовете и изходите му, а камерите са с най-високо качество – някои от тях 360 градусови, притежават софтуери за разпознаването на регистрационни номера на автомобилите, лица, има и възможност за аларма, която да сигнализира например при инциденти. Още по-впечатляващ е 30 пъти оптичният зуум, който притежават – до 300 метра може да се види дори и зеницата на окото на наблюдавания човек.

 

Мониторингът се извършва от сградата на Община Поморие, а централата се намира в Районното управление, за да може дежурният полицай да реагира по най-бързия начин при извънредна ситуация.

 

""

снимка: radiomilena.com

 

 

"Колко пара ви струва?", попита премиерът Бойко Борисов. Биг Брадър е финансиран от Община Поморие, а наемът на месец е 6000 лв., като общината няма никакви допълнителни разходи. Фирмата има ангажимента да го поддържа цели пет години. Премиерът слушаше и гледаше за плюсовете на системата с огромен интерес и в един момент се обърна към градоначалника Иван Алексиев и отсече: "Кмете, представете го на Сдружението на общините", а и на МВР като ръководство."

 

Източник: https://www.flagman.bg/

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции