<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=42574" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Уволниха упр...

Борисов се сърди, защото не го питат за коледните надбавки за пенсионерите (ВИДЕО)

20 Ноември 2019
0 4361

Премиерът Бойко Борисов за пореден път демонстрира, че харесва общуването си с медиите, само ако му задават въпроси, които той смята за правилни.

 

Министър-председателят се разсърди, че репортерите не го питат за отпуснатите от правителството коледни надбавки за пенсионерите. Става дума за 51 млн. лв., които кабинетът гласува в на заседанието си в сряда. Те ще отидат за надбавки на хората с най-ниски пенсии, които ще вземат по 40 лв. за Коледа. Надбавки ще има за 1 276 200 души, чиито пенсии не надхвърлят 363 лв. Това е определената линия за бедност за 2020 г.

 

"А иначе няма ли пак да?… 51 млн. лева за българските пенсионери! Това е за пореден път за Коледа. Направили сме така, че да си ги получат в началото на месеца, да си имат за празниците. Може би това е осмо или девето постановление – това е близо половин милиард лева извън покачването на пенсиите. Освен това, коет' сме вдигнали на 250 лева минималната пенсия. Просто, ако не го бехме направили, това щеше да ви е първият въпрос. Не бива да се подценяват тези неща, защото държавата е работила много, приходните агенции са работили много, битката с корупцията и контрабандата дава резултат, за да имаме бюджетния излишък, да имаме най-ниския външен дълг и да си позволяваме тези плащания", заяви премиерът.

 

Борисов е в Хърватия заради избора на ново ръководство на Европейската народна партия. Той подчерта, че учителите там протестирали за няколко процента увеличение на заплатите, а в България са вдигнати двойно за четири години.

 

Ден преди да замине той обяви, че всички са във възторг, защото минималната пенсия у нас вече е 250 лв.

 

Видео: Фейсбук на Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции