<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=22683" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фокуси с чаши...

Българи очевидци разказват за ужаса в Ница (ВИДЕО)

15 Юли 2016
0 31621

Над 80 души загинаха, а стотици бяха ранени в Ница, след като камион се вряза в тълпа. Хората се били събрали да наблюдават фойерверките за националния празник на Франция, когато камионът се засилил към тях.

 

ВИДЕО ПОКАЗВА КАМИОНA, ВРЪХЛЕТЯЛ ХОРАТА В НИЦА

 

Близо до мястото на трагедията е била и българката Нели Капаси. Тя казва пред Нова телевизия, че в първия момент никой не е осъзнал какво става, докато не са чули изстрели от автоматична стрелба.

 

"Зарята започна в 22:00 ч. Не знам колко е продължила. Може би 10-15 минути, може би и повече. Няколко минути след зарята се случи трагедията. Ние бяхме в един ресторант, който е на центъра на Ница, на около стотина метра от там. На улицата имаше много, много хора и първото нещо, което видяхме, беше една вълна от тичащи, крещящи хора", обяснява българката.

 

"Едва когато се прибрах вкъщи разбрах, че камионът е прегазил много хора. Ние имахме шанса да се скрием в едно мазе, един локал за колелета. Когато излязохме попитахме полицая какво става и той каза: "Знам какво става, но е нещо страшно да ви го обяснявам". Чух, че други полицаи искаха покривки и чаршафи, за да покрият мъртвите тела, което създаде допълнителна паника", сподели още Нели Капаси, цитирана и от Vesti.bg.

 

"Точно преди да стане атентата, бяхме на плажната ивица, където имаше фойерверки. След фойерверките тръгнахме да се прибираме, когато стигнах до трамвая, започнаха да се чуват писъци и крясъци. Всички хора в трамвая залегнаха. Имаше изстрели", разказа пък Даниел Василев, който също е бил в центъра на Ница по време на трагедията. "Шофьорът е карал един огромен камион и два километра е газил хора, след което е слязъл, започнал да стреля и полицията е стреляла", споделя той. 

 

Друг наш сънародник – Иво Георгиев е бил само на пресечка разстояние от мястото на трагедията в Ница, когато чува изстрелите и шума от камиона. "Видях хората, които бяха сгазени. Беше страшна касапница", разказа той пред Нова ТВ. 

 

Съвсем наблизо е бил и Теодор Илиев с негови приятели. "Бяхме на около петдесетина метра от случващото се. Изведнъж някаква огромна тълпа тръгна да тича срещу нас, чуха се викове, дори изстрели. Първоначално мислехме, че това са пиратки. Тълпата изведнъж ни погълна и започнахме да тичаме. Бяхме с още едно момиче и едно момче. Приятелката ми падна, аз я вдигнах и накрая трябваше да се скрием някъде от тълпата, защото паниката беше доста голяма", разказа той.

 

От Министерство на външните работи обявиха, че засега няма информация за ранени и загинали българи при атентата в Ница.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции