<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=36295" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Актриса от &quo...

Българската Мартина Апостолова стана най-добрата актриса на кинофестивал в Хонконг

03 Април 2019
0 445

Българската актриса Мартина Апостолова получи награда за най-добра женска роля 43-тия международен филмов фестивал в Хонконг. Актрисата бе отличена с приза за ролята си във филма „Ирина“, режисиран от Надежда Косева.

 

Това не е първата награда на младата актриса за ролята ѝ във филма. През 2018г. Мартина отново бе наградена за най-добра актриса на форума в Котбус, Германия. Надежда Косева, чието дело е филмът, също е била отличена с престижната международна награда в категорията за най-добър дебютен филм. През изминалата есен заглавието има успешно участие на „Златна роза“ във Варна и 7 международни филмови фестивала. „Ирина“ бе представен и на публиката в столицата в рамките на "София филм фест", проведен през месец март.

 

Филмът разказва историята на млада жена, която живее в малко градче в България и работи като сервитьорка. В деня, в който я уволняват от работа, мъжът ѝ претърпява тежка катастрофа и това преобръща живота на Ирина (Мартина Апостолова). Семейството ѝ изпада в бедност и тя решава да стане сурогатна майка, за да го спаси от сегашното тежко положение, в което се намира. 

 

Историята проследява ежедневните борби и отчаянието на младата жена, които постепенно загърбва за сметка на живота, който расте в нея. Изпитанията, пред които се изправя и бременността карат Ирина да разбере какво означава да обичаш и да прощаваш.

 

„Ирина“ е продукция на Арт Фест в копродукция с Фронт Филм, Доли Медиа Студио и Райт Солюшънс, с подкрепата на ИА „Национален филмов център“, Програма „Творческа Европа“ МЕДИА на Европейския съюз и Югоизточната европейска филмова мрежа. Сценарият е дело на Светослав Овчаров, Боян Вулетич и самата Надежда Косева, а оператор е Кирил Проданов.

 

 

Източник: Uspelite.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции