<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=6757" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вестник "Стандарт"

08 Септември 2014
0 1864

Врачката Тотка влиза разорена в затвора

Скандалната врачка Тотка Тотевска не остава без клиенти дори докато чака да бъде отведена в затвора в Сливен. Наивници я потърсили в майчината й къща в село Победа, за да им разваля магии. Това разказаха съседи на поставената под домашен арест 61-годишна гадателка от Плевен. Тя бе осъдена преди дни на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначално строг режим за умишлено въвеждане на хора в заблуждение, че ги лекува.
Тотевска се озова на подсъдимата скамейка след разкритията на "Господари на ефира". Предаването показа със скрита камера скандалното псевдолечение над фризьорката от Враца Татяна Кръстева.
Жертвата дошла уплашена с раково гинекологично заболяване в луксозния апартамент на врачката до гарата в Плевен. Тотка печелила предоволно от масово разваляне на черни магии с тарифа от 300 лв. нагоре. Движела се с таксита, обзавела се и с прислужник. Смайвала клиентите си с твърденията, че цери посредством напътствия от баба Ванга, с която контактувала в отвъдното.
Тотка прибрала 60 000 лева от болната Кръстева и поискала още 40 бона за сеанси, включително и от разстояние. Въпреки безбожно скъпите процедури състоянието на жената се влошило.
След разобличителните тв кадри плевенската прокуратура се самосезира. Лично районният прокурор Иво Радев доведе делото до първа осъдителна присъда над самозвана лечителка у нас. Тотевска има само лиценз да пророкува, но не и да цери. Радев призна, че и до него стигнала информация за нови опити на гадателката да практикува дори докато била под домашен арест.
Тотка обжалва присъдата на горна инстанция и ще изчака на село мотивите на районния съд. Ако наказанието бъде потвърдено, врачката ще има шанс да пророкува и на колежките по съдба в женския затвор в Сливен. На практика врачката вече излежа половината присъда като престой в следствения арест. 
По време на съдебния процес апартаментът на врачката в Плевен й бе отнет от съдия-изпълнител и гадателката се подслони при 91-годишната си майка. Домът й е през две къщи от кметството на с. Победа. Местният управник Валентин Пелов казва, че Тотевска не си показвала носа навън и не нарушавала мярката за неотклонение.
Шаманката има да плаща на четирима ищци по делото общо почти 85 хил. лева – за взетите от тях грешни пари, за причинените им неимуществени вреди и за разноски по делото. Двама от жертвите й са Павлин Георгиев и Николай Георгиев от Бургас, а Христо Чимпилски е от Плевен. Те не желаят да огласят подробности по случаите им, затова процесът първоначално тръгна при закрити врати. Основната свидетелка Татяна Кръстева чака най-много пари от Тотка. Междувременно тя бе излекувана с операция от истински лекари, и то пак в Плевен.
По време на делото Тотка се опита да просълзи съдия Дария Митева и заседателите с личната си драма, но не успя да си издейства дори по-лека мярка за неотклонение. Напротив, разказът за окаяното й положение още повече разгневи потърпевшите. Като зрители в залата насядаха други потърпевши, които поискаха линч. В коридора на Съдебната палата се появи 60-годишният пенсиониран кранист Мето Илиев от ловешкото село Слатина. Той обяви, че Тотка го забърсала на пейка на улицата. Дал й лековерно 5000 лева за съмнителен мехлем, с който уж щял да се отърве от хемороидите.
Тотевска миналата година бе осъдена по предишно дело от Плевенския районен съд за това, че с измама измъкнала огромна сума пари от психично болен мъж. Присъдата й първоначално бе година и половин затвор условно, но бе намалена след обжалване в окръжния съд на 9 месеца. Гадателката прилъгала жертвата да й припише жилището си. Майката на потърпевшия с дълги дела успяла да обяви прехвърлянето за нищожно. По време на лечението на врачанката Кръстева врачката погасила скоропостижно огромен кредит за апартамента си до гарата. Жилището й обаче бе продадено в края на лятото от съдия-изпълнител, а на 1 септември в него бяха въведени нови собственици.
Самата Тотка пък се оплакала пред близки, че вече е без пукнат лев. "Пациентите ми ме вкараха в затвора и разориха", вайкала се врачката.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции