<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=60868" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Глобиха с 5000 лв. младеж за драсканици около НДК

06 Април 2020
0 188

С максималната глоба от 5000 лева е глобен 19-годишен младеж, драскал върху една то страничните фасади на Националния дворец на културата в София. Санкцията е наложена от Столичния инспекторат, съобщи Mediapool.

Глобиха с 5000 лв. младеж за драсканици около НДК

“С акт за установяване на административно нарушение се сдоби драскач на графити, дръзнал в неделния следобед да пише със спрей по една от страничните фасади на НДК, цинични надписи, в близост до вход А3. Лицето е заловено от служители на Общинска полиция в момента на проявата. На нарушителя веднага е съставен акт за установяване на административно нарушение от бързо отзовали се на място, дежурни инспектори от Столичен инспекторат”, пише в съобщението на инспектората.

Заличиха един от най-красивите графити в София – този на “Графа” (снимки)

Съгласно общинските разпоредби санкцията за драскане и рисуване по стени в столицата е от 100 до 5000 лева. От инспектората решили да заложат на максималната санкция заради “циничния характер на деянието и то в условията на ситуация на въведено извънредно положение, ограничаващо безцелното движение на граждани на територията на Столична община”.

Глобиха с 5000 лв. младеж за драсканици около НДК

Всъщност няма разпоредба, която да ограничава “безцелното движение на граждани” в София в условията на извънредно положение. Забрани има за разходка в паркове и градинки.

Написаха “Локо София” върху мемориала на мира в Хирошима

Служителите на инспектората не се смилили и не намалили санкцията на младежи, въпреки че в акта за нарушение той собственоръчно написал “Извинявам се за делата си”.

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции