<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=7327" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА" РАЗСЛЕДВАТ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ

08 Септември 2014
0 68

Снощи /7 април/ в „Господари на ефира” беше излъчен репортаж за момиче и момче, които са станали жертви на полицейски произвол, след което самите те са обвинени в насилие над полицаите. В предаването видяхме ексклузивен и изключително интригуващ видеозапис от камерите на Първо РПУ, от който ясно си личи, че доказателствата са били манипулирани от полицаите в управлението. Пред репортера на „Господарите”, Влади Василев, момичето, подало сигнала обясни, че на 15 септември 2013-та вечерта са били на Нощта на театрите, а на връщане решили да се приберат пеша. Минавайки покрай Първо РПУ видели трима полицаи, след което чули силно изщракване, за което по-късно разбират, че е било от счупена чистачка на полицейска кола. След това въпросните трима полицаи ги арестуват, като момичето обясни пред репортера, че са нападнали приятеля й, а тя се е опитала да получи разумно обяснение за действията им. Такова обаче не е последвало, а вместо това полицаите й нанасят удар в лявата част на лицето, след което двамата с приятеля й са задържани и отведени в управлението.
На двамата е повдигнато обвинение за хулиганство и късане на униформа, а версията за насилието над полицая Кристиян Стоянов е докладвана нагоре по етажите на МВР. Комисар Даниел Пашов е категоричен, че момичето се нахвърля върху полицая и при това действие е скъсана униформата му. За случая вътрешният министър Цветелин Йовчев информира депутатите по време на Парламентарния контрол, като им обяснява, че младежите са били в нетрезво състояние, счупили са чистачката на служебния автомобил на МВР и че момичето е скъсало униформа и пагон на полицай.
Кадрите от камерата в Първо РПУ, които „Господари на ефира” излъчиха ексклузивно, обаче показват друго:
– в 5:13 часа на 15 септември 2013 г. момичето е вкарано в ареста, малко по-късно е доведен и приятелят й, който е закопчан с белезници към пейката
– В 5:20 в стаята влиза и въпросният полицай, но неговият пагон не е скъсан, той движи свободно дясната си ръка и от записа ясно личи, че няма и следа от разпран ръкав
– В 5:52 полицаят Кристиян Стоянов се забавя в една от стаите на районното
– В 7:02 часа нощната смяна свършва и идва дневната, които разбират какво е станало и някои опасни нови детайли – че има свидетели на полицейското насилие, приложено над момичето. Работата става „дебела“ и трябва да се действа бързо, за да имат оправдание пред началството за действията си.
– В 8:19 часа камерата засича полицая Кристиян Стоянов да излиза от стаичката – той минава край камерата и крие дясното си рамо, вече е без жълтата жилетка и ясно се вижда, че ръкавът му вече е разпран.
За това на 25-годишното момиче е повдигнато обвинение, по което се предвижда до 1 година затвор. Тя е подала три жалби в прокуратурата, на които досега няма отговор, поради което е решила да се обърне към „Господари на ефира”. Момичето пита кой и кога се е опитал да заблуди прокурорите…продължение на историята очаквайте скоро!

 

Ексклузивното видео може да видите тук: http://gospodari.com/?go=video&p=detail&videoId=9466

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции