<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24097" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Господари на ефира с номинация за престижна награда заради репортажи срещу незаконната сеч

15 Ноември 2016
0 9765

Господари на ефира са номинирани за наградата „Най-добър журналистически материал, свързан със запазване на българската дива природа". Отличието се дава на материали свързани с опазването на природата у нас. Господарите са номинирани заради серия репортажи за незаконна сеч- един от най-големите проблеми на страната ни.

 

 

 

През юли 2015 репортерът Стойчо Иванов разследва сигнал за управленско своеволие и репресивни мерки срещу неудобни служители. Историята разказва за горски от държавното горското стопанство в Айтос, който е уволнен след като разкрива незаконна сеч. Той подава жалба и е възстановен на работа от съда, но директорът на горското не желае да го върне на активна работа. Вместо това му измисля странно работно място – да седи по цял ден на пейката пред сградата, без да прави нищо.

 

ГОСПОДАРИТЕ ПРИТИСНАХА С ВЪПРОСИ ШЕФА НА ГОРСКОТО В АЙТОС

 

Целта е ясна- да не може да се намесва активно и да предотвратява други подобни случаи като този, за който вече веднъж е сигнализирал. След два репортажа по темата служителят е върнат на активна работа. Репортажът разкрива и информация, че сигналът остава неразследван от институциите, а два камиона, натоварени с трупи, стоят в очакване на решението им.

 

ОТСИЧАТ МНОГОГОДИШНИ ДЪРВЕТА ВЪВ ВАРНА – ПРЕЧИЛИ НА НОВИТЕ ЛАМПИ

 

ГОСПОДАРИТЕ В АКЦИЯ СРЕЩУ НЕЗАКОННАТА СЕЧ

 

През август Господари на ефира отразяват и сигнал на граждани за отсичане на многогодишни дървета във Варна. Дърветата са отсечени, за да не „пречат на новите лампи“. Местните негодуват, а в последствие се оказва, че няма и разрешение за строеж.

 

Можете да гласувате ТУК!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции