<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68487" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-куриозни...

Да си платиш глобата от БГТОЛ – мисия-невъзможна (РЕПОРТАЖ)

07 Юли 2020
0 3520

Скъпи приятели, през март беше въведена тол системата. Тя превърна голяма част от пътните артерии в страната в платени. Камерите на БГ ТОЛ пък следят и за нарушители с невалидни винетни стикери.

Тол системата блокира само часове, след като влезе в експлоатация (видео)

Към нас се обърна човек, който е закупил електронна винетка на 12 юни. Без да забележи, че датата на стартиране на издадения документ е 19 юни, той се отправя на пътуване в извън София. Спрян е от служители на БГ ТОЛ, които го уведомяват, че винетката му е невалидна и че са му направени две снимки, за които дължи компенсаторна такса в размер на по 70 лева. Той няма възможност да заплати на момента, затова решава, че ще го направи по-късно.

Тол системата само за ден е хванала 805 шофьори без винетки (видео)

Обаждайки се на телефона на БГ ТОЛ служителка му обяснява, че единственият начин да си плати глобите е като открие автомобил на БГ ТОЛ и го направи на място. Съществува и вариант за плащане в офис на оператор за събиране на сметки, но след това отново трябва да занесе документа от там в автомобил на БГ ТОЛ, за да бъде отменено наказанието. Остава и вариантът да изчака да получи електронния фиш на постоянния си адрес – опция, която за него се оказва невъзможна, тъй като никой не живее на този адрес и човекът използва друго настоящо местонахождение. Ако не заплати въпросния фиш 14 дни след връчването му или не го открият на адрес неколкократно, го грози глоба от по 300 лева на снимка.

Целият този абсурд пресъздава и нашата репортерка Виктория Симеонова, която се отправя на обиколка по пътища и магистрали в търсене на автомобил на БГ ТОЛ. Такъв не успява да открие.

Призоваваме БГ ТОЛ да намерят решение за този абсурд, а вие, скъпи приятели, сигнализирайте за всякакви нередности.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Nikolai Dulev

    09 Юли 2020

    Някъде около 11 ... 12..... 13 ... наобед може да ги намерите .... Да обядват в някоя квартална кръчма ... :)

Реакции