<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=66358" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Витанов...

Двама съпрузи заразяват 20 човека с Covid-19 в две различни предприятия в Стара Загора

10 Юни 2020
0 14955

20 работници от две предприятия в Стара Загора са дали положителни проби за COVID-19, съобщиха от Областния противоепидемичен щаб. В двете фирми заразата тръгва от съпрузи, които работят в двете предприятия, смятат здравните специалисти.

Проф. Витанов за увеличението на случаите от Covid-19: Пак изтървахме шарана! (видео)

55-годишната жена е имала лека симптоматика цяла седмица. В 18-годишния си стаж никога не била ползвала болничен. Считала, че страда от летен вирус и ще се излекува.

В неделя работничката се почувствала зле и била приета в Инфекциозната клиника на УМБАЛ-Стара Загора. Състоянието ѝ е тежко и вече е интубирана.

Съпругът ѝ е работел като огняр в другата фирма, превърнала се в локално огнище. От неделя до днес в Стара Загора са констатирани 11 заболели от коронавирус. Всички те са служители в двете предприятия.

Двама съпрузи заразяват 20 човека с Covid-19 в две различни предприятия в Стара Загора

Официалните власти за пореден път днес отказаха да съобщят имената на фирмите, с мотива, че не е нужно да се всява допълнителна паника.

Поставиха под карантина всички работници в цеха за играчки в Доспат, в който пламна огнище на Covid-19 (видео)

Част от служителите им са от Нова Загора, където в един от кварталите също има огнище на Covid-19.

На територията на Старозaгорска област са 11 от случаите. Четирима от заболелите са в болница, трима са с лека симптоматика на домашно лечение и още четирима са без симптоми, но с положителни PCR тестове.

Затваряне на двете предприятия не се налага, категоричен е шефът на РЗИ-Стара Загора доктор Станимир Станков. По думите му взетите мерки за почистване отговарят на дезинфектирането на операционни зали.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции