<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=66265" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Три учителки ...

Удължава се извънредната епидемична обстановка до края на юни (видео)

10 Юни 2020
0 24312

„За да не се стигне до нова ескалация и болниците да не могат да приемат пациенти, с 15 дни предлагаме да се удължи извънредната епидемична обстановка. Тя ще продължи до 30 юни. Ако се налага, ще удължим пак. Нищо положително не се е случило, нищо различно от месец или два няма. Няма и нищо, което да стресне хората, дори отваряме кината и театрите. Заболелите се увеличават. Увеличават се и излекуваните”. Това заяви премиерът Бойко Борисов на заседание на Министерски съвет.

„Повишението на заболелите с коронавирус считаме, че се дължи на клъстърите – Доспат, Сърница, Ясенец. По най-бързия начин ги овладяваме, без да затваряме градовете, без да създаваме паника и стрха”, каза премиерът.

79 нови случая на COVID-19 у нас, починалите са трима

„Дисциплината, дистанцията, дезинфекцията са най-важното, което хората трябва да спазват в този момент”, посочи още той.

Борисов успокои хората, че нищо в мерките няма да се промени спрямо сегашния момент. По думите му най-важно е болниците да успеят да приемат заболелите и капацитетът им да не се запълва.

Видео: Нова тв

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции