<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=42375" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Служители на ...

Джуди Халваджиян: В България се работи по посока в медиите да не се казва истината (видео)

14 Ноември 2019
0 8300

Продуцентът на "Господари на ефира" и "Господари на Уеба" Джуди Халваджиян бе поканен в предаването "Денят с Веселин Дремджиев", излъчвано по ТВ+ и TV1, за да коментира неловката ситуация около поведението на премиера Бойко Борисов спрямо новата американска посланичка Херо Мустафа. Борисов сам излъчи кадри от обиколката си с нея с прословутия си джип, които ние от gospodari.com използвахме за материал в типичния ни стил, осмиващ фамилиарното и свойско отношение на премиера към дипломат номер 1 на САЩ в България, най-вече в качеството ѝ на дама. 

 

БОЙКО БОРИСОВ ПОКОРИ СЪРЦЕТО НА АМЕРИКАНСКАТА ПОСЛАНИЧКА (ВИДЕО)

 

Видеото ни веднага стана вайръл в интернет, като в рамките на броени дни натрупа близо 180 000 хиляди гледания в gospodari.com , а във фейсбук-страницата ни Господари на ефира (Gospodari na efira) – Official Page беше видян над 300 000 пъти и имаше повече от 1250 споделяния. Отделно от това беше многократно споделяна и в други фейсбук-групи и страници.

 

 

""

 

 

Джуди Халваджиян беше поканен в предаването на Веселин Дремджиев да коментира именно този материал, както и цялостната медийна и политическа обстановка в страната. Продуцентът категорично заяви, че спрямо медиите в България отдавна се работи в посока да се мълчи и да не се казва истината за определени теми. Мейснстрийм медиите спестяват доста неща, както в конкретния случай това, че на един премиер не му отива да се държи по този начин към една дама и дипломат като цяло. 

 

Продуцентът на "Господарите" отговори и на въпрос на водещия защо толкова популярното и обичано предаване отпадна от ефира на Нова телевизия и "мигрира" в интернет: 

 

"Това е процес може би отпреди 7-8 години – да се задушават медиите, да не се чува истината. В един момент, миналата година по това време, и ние бяхме тези, които станаха жертва поради факта, че политическата ситуация в страната не позволява свободни предавания, предавания като "Господарите", които казват винаги истината, помагат на хората – това нещо по никакъв начин в момента не е удобно за тези, които управляват. Сега продължаваме да го правим в интернет."

 

ЕФИРЪТ ОСТАВА БЕЗ „ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА”, ШОУТО СМЕНЯ ТЕЛЕВИЗИЯТА С ИНТЕРНЕТ  

 

"Има две телевизии в момента, които могат да си позволят "Госпдарите" пазарно, но те политически не могат да си ни позволят", допълни Джуди Халваджиян.

 

Относно новия уеб-проект на екипа той сподели: "Труден процес е, но това е бъдещето. Младите хора са в интернет, много от тях са изоставили телевизията. Аз предпочитам да съм в телевизията, но след като политическата ситуация не го позволява, ние нямаме избор."

 

"Когато управляваш повече от 7-8 години, в един момент започваш да забравяш определени ценности, правила", категоричен е продуцентът. Според него около 60% от заглушаването на медиите идва от властимащите, но за съжаление другите 40% са в резултат от автоцензура, което е още по-притеснително. 

 

ПРОДУЦЕНТЪТ ДЖУДИ ХАЛВАДЖИЯН: ИСКРЕНО СЪЧУВСТВАМ НА ТЕЛЕВИЗИИТЕ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗЛЪЧВАТ "ГОСПОДАРИТЕ"

 

Джуди Халваджиян сподели и плановете си за платформата gospodari.com, която тепърва ще се развива с нова визия и много ново съдържание, интересно за младите хора, а и не само за тях. 

 

Цялото интервю вижте във видеото. 

 

 

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции