<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=18752" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стихотворени...

Думата има репортерът на Господарите – Борис Касиков

19 Август 2015
0 7433

Да си едновременно забавен и сериозен, да откриеш истинския баланс между сериозната журналистика и шоуто, да помагаш на съгражданите си като омбудсман, да накажеш някой, който се чувства ненаказан – това води Борис Касиков към разрешаването на поредния проблем във Варна и областта.  

 

Репортерът на Господари на ефира даде интервю на Gospodari.com. Вижте какво има да ни каже той… 

 

-Какъв искаше да станеш, когато беше малък и как се ориентира към журналистиката?

Като малък винаги съм знаел, че ще стана актьор. Не ме приеха във ВИТИЗ, което бе голямата им грешка. „Грешка“, за която всъщност съм им благодарен. 11 години бях част от детско-юношеската театрална трупа „Златното ключе“. Снимах се в няколко епизода на „Под прикритие“, имам малки роли в няколко късометражни филма. Обичам киното. Всъщност каквото съм поискал за себе си, ми се е случило. Само филмът с Де Ниро още предстои (усмихва се)…

 

В журналистиката попаднах заради хубавия си глас. Почнах да чета новини по радиото на 20 години. Тогава не ме интересуваше световното положение. Близо 20 години по-късно аз съм „световното положение". 

 

-Какъв щеше да бъдеш, ако не беше репортер на Господарите?

След толкова години с Господарите някак си не мога да си представя живота без тях. Не знам какво работи Мая Манолова, но аз определено работя като омбудсман. Ако някога Джуди реши да ме напусне, може би ще си отворя частна омбудсманска кантора.

 

""

 

-На какво се дължи безспорният успех на Господари на ефира през годините?

Колоритни, истински, живи, недоволни, търсещи и красиви. Мисля, че се изразих.

 

-За какво мечтае Борис Касиков и какви са целите му?

Мечтая за българи, които градят, а не крадат. За българи, които се развиват целеустремено, така както са го правили след Освобождението. Липса ми онзи ентусиазъм, онази инвестиция в образованието, културата и националното достойнство. Мъчно ми е, че България изчезва като нация и целта ми е да променя това!

 

-Какво успя да промениш във Варна с твоите репортажи?

Това трябва да кажат варненци. Много неща има да се променят във Варна. Работата продължава… На съгражданите си ще кажа само: НЕ, НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО!!!

 

-Страхуват ли се от Тежко ми е, Касиков във Варна?

Лошите се страхуват, добрите ми се радват. Така и трябва.

 

""

 

-Кой е любимият ти твой материал, излъчен в Господарите?

Скунксът за Кирил Йорданов. Чувствах целия град зад гърба си. Без лакеите му, естествено…

 

-Имаш ли любим материал на твой колега репортер от Господарите?

Всички колеги репортери са изключително колоритни, естествени и различни един от друг. Няма как да отлича, когото и да е от тях. Ако трябва все пак да назова име – Стойчо Иванов, това е човекът, който откровено ме разсмива в някои от репортажите си. Много е тънък в хумора си, но така сме ние морските гларуси (усмихва се). Иначе мечтая Боби Ваклинов да ме вземе на „сгащването“ на Христо Бисеров. Също така с удоволствие ще придружа Митко Върбанов, ако реши пак да се среща с Волен Сидеров…

 

-Морска столица ли е Варна все още?

Варна е любов. За който може да я изпита. Морска столица Варна ще бъде, когато липсващите 90 предприятия се завърнат под някаква форма. Не може да сме „морска столица“, ако не строим кораби например. Производство трябва. Бизнес. Не може единственият „кипящ“ процес да е строителството върху бивши общински и държавни терени и изключителни държавни граници. Не може да нямаме какво да правим иначе добре подготвените кадри от гимназии и университети. Не може да няма начин да ги задържим. Варна има интелектуален потенциал и аз искам да видя деня, в който Варна ще се възползва от него. Само с шадравани и асфалт не става. Работа се иска още много. И то с хора, на които им се работи. Не става само с крадене, мисля, че по-горе също го споменах някъде.

 

""

 

-Защо България е #УникалнаДържава, а не една нормална европейска държава?

Може би защото България не се управлява от българи, някъде още отпреди края на Второто българско царство? Или може би просто защото целият ресурс на държавата отиде в т.нар. „ченгета“ след идването на демокрацията? А нали знаете кой е по-тъп от ченгето? Военният полицай. Забравих, ние вече и армия нямаме…

 

-За финал те молим да пожелаеш нещо на зрителите на Господари на ефира, които редовно отварят и Gospodari.com?

Вярвайте в себе си и бъдете убедени, че можете повече! Търсете любовта, слушайте сърцето си и ако имате проблеми, влезте на Gospodari.com!

 

Още от Тежко ми е, Касиков:

 

Касиков разкрива фалшив зов за помощ

 

Как видео спаси човек от 5 г. затвор

 

Касиков по следите на съмнително строителство край морето

 

Златни пясъци под вода при всеки дъжд

 

Абсурдна бутафория на плажа във Варна

 

Шеф си търси асистентка за секс

 

Не пропускайте:

 

Интервю на Gospodari.com с Мариета Димитрова, репортер на Господари на ефира за Благоевград

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции