<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=25524" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дупки като от...

Държавата плаща 5500 евро обезщетение след обвинения за полицейско насилие

22 Март 2017
0 25880

Скъпи приятели, след нашия репортаж за полицейски произвол срещу момиче и момче, държавата ще плати обезщетение на пострадалите младежи.

 

Това е една от онези абсурдни истории, в които момиче и момче са станали жертви на полицейски произвол, а после самите те са обвинени в насилие над полицаите. За щастие ние показахме видеозапис, който доказва, че кадрите са манипулирани.

 

Правителството одобри на днешното си заседание едностранна декларация по дело срещу България в Европейския съд по правата на човека.

 

Едностранна декларация се прави в случаите, когато ЕСПЧ е предложил на страните да приключат делото с приятелско споразумение, посочил е сумата за обезщетение, но жалбоподателят е отхвърлил предложението. Едностранната декларация слага край на делото и със заплащане на обезщетението случаят се закрива.

 

Случаят е от септември 2013 г. 25-годишната тогава Александра Стоилова и 26-годишният Иван Цонев се оплакаха от полицейско насилие.

 

Двамата бяха задържани от служители на Първо РУП за 24 часа по обвинение в хулиганство, като са били удряни и обиждани от полицаи, а момичето е получило и заплахи за сексуално насилие.

 

Източник: Offnews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции