<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=27209" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Господар на с...

Затвориха проходите Троян – Кърнаре и "Петрохан" заради тежка обстановка (видео)

08 Октомври 2017
0 6699

Обстановката в проходите Петрохан и Троян-Кърнаре е много тежка. Ограничено е движението на всички автомобили поради влошаване на метеорологичните условия и паднали дървета на пътното платно.
 

Снеговалежът и нападалите от тежката листна маса дървета ограничиха движението и на пътя Шипково – Рибарица в Ловешка област, съобщи председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, който посети Троянския проход. 
 

Екипи на Областното пътно управление, Регионалното управление "Пожарна безопасност и защита на населението", от горските стопанства и доброволци работят за разчистването на Троянския проход.

 

"Има екипи както от Троян към Беклемето, така и от южната част, където има около 2 км нападали дървета и е непроходимо. Пътната настилка и изчистена до асфалт, но листната маса по дърветата създава огромни проблеми. Температурата е минус 1 градус, около 20-25 см е снегът. Намалява снеговалежът и вятърът отслабва", каза инж. Атанасов.

 

По думите му проходът ще бъде затворен за неопределено време, тъй като продължават да падат дървета. "Докато не сме сигурни, че проходът е обезопасен, няма да го пускаме", добави той.

 

От хидрометеорологичната станция в Ловеч, че дъжд и сняг през последното денонощие са паднали в Чифлик и Шипково съответно 53 и 51 л/кв.м. Най-много са падналите валежи от дъжд в Рибарица – 65 л/кв.м. В останалите части на областта количествата са между 45 и 50 л/кв.м.
 

Нивото на река Осъм в Ловеч се е качило с 48 см, а в Троян – с 30 см.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции