<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=41735" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте най-скъ...

Избират главен прокурор, центърът на София е блокиран от протестиращи и контрапротестиращи (видео и снимки)

24 Октомври 2019
0 2520

Кръстовището при "Орлов мост" е блокиранo от протестиращи срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор. Протест пък в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор блокира движението от ул. "Тодор Александров" до ул. "Цар Симеон" в района на ВСС, съобщава Mediapool

 

 

""

 

 

Хората, които са против избора на настоящия заместник-главен прокурор, не успяха да стигнат до сградата на ВСС, където в момента се провежда заседание за избор на нов обвинител номер едно, и в отговор те блокираха движението около Орлов мост. "Пълен блокаж на карето около ВСС. Пълно с футболни агитки и три реда полиция навсякъде", съобщиха БОЕЦ във "Фейсбук" и призоваха протестиращите да се отправят към Орлов мост. В момента кръстовището е блокирано, а протестиращите призовават към гражданско неподчинение. Атмосфера от протеста там можете да видите във видеото. 

 

 

""

 

 

Малко след като започна изслушването на единствения кандидат за поста Иван Гешев представляващият ВСС Боян Магдалинчев докладва, че е постъпил сигнал за бомба в сградата на съвета. Той предложи да се вземе решение дали процедурата да продължи. "Наистина ми се струва, че трябва да рискуваме и да продължим, нямаме основание да прекъснем процедурата", заяви Красимир Шекерджиев от съдийската колегия. Сигналът е постъпил по телефона, обясни главният прокурор Сотир Цацаров. В него се твърдяло, че до 30 минути във ВСС ще избухне бомба. 

 

 

""

 

 

Стотици полицаи и десетки автомобили на МВР са дислоцирани около сградата на ВСС в центъра на София на ул. "Екзарх Йосиф". Пред сградата на ВСС в момента има жандармерия и полиция, а преминаването в района се допуска само след проверка на лична карта и багаж. В района са и подкрепящите Гешев, които носят плакати "Гешев – шерифът на народа" и "Гешев – закон и ред". Плътен полицейски кордон пази подстъпите към сградата на съвета.

 

 

""

 

 

БНТ излъчва пряко изслушването на Гешев. То се предава онлайн и чрез сайта на ВСС. За да бъде избран, Гешев трябва да получи поне 17 гласа от 25-членния съвет. Това няма да е трудно, защото се  очаква той да има поне 21 гласа.

 

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции