<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=62754" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дани Петкано...

Кристиан Николов, обвинен в причиняване на смъртта на Милен Цветков, няма да обжалва ареста си (видео)

27 Април 2020
0 10814

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков 22-годишния Кристиан Николов няма да обжалва ареста си, предаде бТВ. Адвокатът на 22-годишния обвиняем Любомир Таков заяви, че няма да обжалват и ще съдействат на разследващите по процеса.

Кристиан Николов вече е обвинен в умишлено причиняване на смърт при катастрофата с Милен Цветков

Преди 5 дни Софийският градски съд отказа да го пусне на свобода. Определението на магистратите обаче не беше окончателно.

Кристиан Николов, обвинен в причиняване на смъртта на Милен Цветков, няма да обжалва ареста си (видео)

В обвинението се посочва, че на 19 април около 18:00 часа на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в София, обвиняемият, при управление на моторно превозно средство, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

Кадри от момента на катастрофата с Милен Цветков показват липса на спирачен път и пешеходци на косъм от смъртта (18+)

Случаят е особено тежък, защото Николов е употребил голямо количество наркотици преди катастрофата – кръвната проба е показала наличие на марихуана, амфетамин, кокаин и бромазепан (Лексотан). За това престъпление се предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор.

Майката на Кристиан е съдена за челен удар в насрещното със същия джип през 2015 година

Според адвоката на майка му разследващите могат да разчитат на него до края на досъдебното производство и да се изяснят подробности по всички обвинения.

Кристиан Николов, обвинен в причиняване на смъртта на Милен Цветков, няма да обжалва ареста си (видео)

„Най-малкото като даде обяснение какъв е бил маршрута на движение на автомобила, защото до този момент доказателства в тази насока няма. Той определено се е движел покрай мол „Парадайс“, но дали преди другия светофар е дошъл откъм Южния парк, или се е движел по „Козяк“, това вече трябва да се установява“, казва Константин Симеонов, адвокат на майката на Кристиан – Десислава Николова.

Очаква се скоро да бъдат направени две големи експертизи.

Източник: бТВ

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Anthony Evgeniev

    28 Април 2020

    Ако имаше контрол над катаджиите да не приемат подкупи срещу пускане на видимо пияни и надрусани водачи няма да ни коства човешки живот всеки път когато вкарваме такива наркоманчета джигити в затвора!

Реакции