<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=68619" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Видимо неаде...

Убиецът на Милен Цветков поиска освобождаване от ареста, отказаха му

08 Юли 2020
0 7055

От 15 до 20 години затвор очакват Кристиан Николов според съдия Николай Младенов, оглавяващ делото срещу шофьора, убил Милен Цветков на Великден тази година. Тежестта на деянието и на всички предпоставки за него не позволява той да бъде освободен от ареста, каквато е неговата молба.

Милен Цветков загина при тежка катастрофа в София

Убиецът на Милен Цветков  поиска освобождаване от  ареста, отказаха му

Днес от 11 часа Софийският градски съд разгледа молбата на убиеца на Милен Цветков Кристиан Николов за изменение на неговата мярка за неотклонение с по-лека или пълното му пускане от ареста. Към момента той е обвинен в умишлено причиняване на смъртта на телевизионния водещ – на база на факта, че е управлявал автомобила си след употреба на коктейл от наркотици. Събрани са 16 тома доказателства, назначени са много експертизи и са разпитани много свидетели.

Шофьорът, убил Милен Цветков, е с положителен тест за амфетамини и канабис (видео)

Кристиан Николов отказа да участва в делото дори по скайп – но защитата му позволи разглеждането на молбата да се проведе без него.

Убиецът на Милен Цветков  поиска освобождаване от  ареста, отказаха му
Премазания от силния удар джип на Милен

Към момента са извършени много експертизи, но не е готова основната авто-техническа експертиза, която се очаква да бъде завършена до края на месеца. Разпитани са ключови свидетели, които потвърждават, че именно Кристиан Николов е бил зад волана на напълно изправния автомобил Ауди Q7. Сред тях са и спътниците му – Георги Иванов и Симона Богданова. Експертизите също доказват, че именно Кристиан е управлявал автомобила.

Убиецът на Милен Цветков  поиска освобождаване от  ареста, отказаха му
Аудито на Кристиян Николов след катастрофата

На 3.07 Кристиан Николов е внесъл молба до Софийския градски съд за изменение на мярката му за неотклонение с оглед на прекалено дългия период, който е прекарал в следствения арест. Според защитата му, условията там не са съобразени със здравословното му състояние. Адвокат Таков обясни, че клиентът му няма как да се укрие, защото има настоящ и постоянен адрес в София, където се гледа и самото дело. Нямало и възможност да извърши други престъпления, защото бил „отговорен млад човек“. Според адвоката, той има готовност да съдейства на разследването.

Младежът, причинил смъртта на Милен Цветков, е син на шефката на “Винпром Карнобат”

На противоположна позиция е отсрещната страна, която подчертава, че Кристиан не съдейства на разследването. Прокурорът обясни, че има предпоставки Кристиан да се укрие, предвид че учи в чужбина. Немалък е и шансът да извърши ново престъпление, защото е употребил коктейл от наркотици, което говори, че не злоупотребява със забранени вещества за първи път. По думите на прокурора, Кристиан Николов няма никакви здравословни проблеми, които да изискват извеждането му от ареста. Въпреки опитите да се представят стари травми като причини той да бъде пуснат от ареста, лекарите на място не са установили обективни причини молбата му да бъде удовлетворена.

Убиецът на Милен Цветков  поиска освобождаване от  ареста, отказаха му

“На база съдебната практика от 1985 година доказването на умисъл в убийство в следствие на грубо нарушение на правилата за движение е напълно възможно. Взима се предвид не само смъртта на шофьора на блъснатия автомобил, но и настъпилата опасност за пешеходците на място,” заяви съдия Николай Младенов и допълни, че вината на Кристиан Николов се доказва и от липсата на опит да спре автомобила, от доказаното от експертизите ускорение точно преди удара, за да не се стигне до фаталния край, както и от факта, че е управлявал автомобила под въздействието на забранени вещества.

Кадри от момента на катастрофата с Милен Цветков показват липса на спирачен път и пешеходци на косъм от смъртта (18+)

Свидетелските показания също доказват вината на Кристиан Николов. Хората, опитали да помогнат на Милен Цветков, не са повлияли на състоянието му и техните действия не оневиняват обвиняемия, каза още съдия Младенов. Той уточни, че най-голяма тежест за следствието имат експертизите и свидетелствата на медиците, пристигнали на мястото на инцидента. Съдията подчерта, че има възможност Кристиан Николов да се укрие, както и да извърши ново престъпление.

Убиецът на Милен Цветков  поиска освобождаване от  ареста, отказаха му

Ние от “Господарите” следим внимателно ситуацията около делото и настояваме за справедлива присъда за нелепата смърт на нашия колега Милен.

Във видеото горе можете да си припомните кадрите от катастрофата, на които личи липсата на спирачен път, както и реалната опасност за живота и здравето и на пешеходците, минаващи през кръстовището, която е представлявала шофирането на Кристиян Николов в нетрезво състояние.

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции