<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=73492" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Марешки коме...

Марешки за присъдата: Не вярвам да са хванали съдията за топките, объркал се е (видео)

15 Септември 2020
0 8831

Лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки е категоричен, че няма да бяга от страната и ще се защитава пред съда в България. Коментарът му идва само ден, след като получи 4 години затвор за рекет и изнудване, пише Нова тв.

Той е обвинен, че е изнудвал мъж за сума от 10 000 лева, която трябвало да е месечен наем за пицария. Според съда деянието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество. Марешки пък категорично заяви, че изнудване не е имало.

Сензационно: Осъдиха Марешки на 4 години затвор за изнудване при общ режим на изтърпяване

„Както първата присъда на първа инстанция, че съм невинен, както и тази, че съм виновен, са междинни звена. Важното е какво ще каже третата инстанция. За по-голямата част непредубедени зрители е ясно, че аз съм невинен”, обяви лидерът на ВОЛЯ. 

„Моментът е подбран много добре, за да може след няколко дни в доклада пред Брюксел да се покаже, че в България има осъден политик, макар и не на първа инстанция, и че съдебната система е независима”, смята Марешки.

Марешки коментира присъдата си: Явно някой иска да послужим за жертвоприношение

“Аз по принцип не вярвам, че всички хора са злодеи. Дали не са хванали сега за топките този съдия, който ме осъди? Хванали са го в някакво злодеяние и са му казали сега ще осъдиш Марешки? – Аз в тези неща не вярвам. Вярвам, че по-скоро се е объркал, а не е взел пари”, използва цветист език рано сутрин зам.-председателят на парламента.

Според него съдията се е объркал в “скиците” за собственост. 

„Аз ще бъде единственият българин, ако Върховният съд потвърди присъдата, който ще бъде осъден за това, че иска наем за своя собственост. Ще поясня – на мястото има два имота, единият е част от заведението, което моя семейна фирма е продала на Красимира Колева, така че много добре знам кое е мое и кое не. Наемателят на имота абсолютно беззаконно се е разширил в моя и трябва да стане ясно”, допълни той. 

И е категоричен, че искат да очернят името му: „За четири години не можаха да намерят нито една корупционна сделка. Всички признават, че съм различен“. 

Ако бъде признат за виновен, политикът заяви, че няма никакво намерение да бяга от страната. „Ще се защитавам в България. Вярвам, че накрая справедливостта ще възтържествува”, сподели той.

Марешки е убеден, че ВОЛЯ ще има още един мандат в парламента. „Ние имаме какво да вършим”, обяви той.

Видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции