<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=62444" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фенове на „М...

Медицински сестри, изпълняващи бойния танц “хака”, предизвикаха гневни реакции в мрежата (видео и снимки)

23 Април 2020
0 8468

Британски медицински сестри предизвикаха коронавируса с танца “хака” на племето маори от Нова Зеландия във видео, разпространено в Twitter, пише DailyMail. Публикацията обаче предизвика множество гневни реакции и бе свалена от профила на болницата.

Здравните работници от болницата в Тависток, Девън в Англия изпълниха традиционния танц на маорите миналия уикенд. Сестрите бяха белязали лицата си с цветовете на войната и размахваха копия заедно с принтирани снимки на молекулата на коронавируса. По примера на играчите от националния отбор по ръгби на Нова Зеландия и сестрите бяха завързали ленти на челата си и повтаряха движенията им преди техните мачове.

Медицински сестри, изпълняващи бойния танц &#8220;хака&#8221;, предизвикаха гневни реакции в мрежата (видео и снимки)

Видеото, първоначално разпространено в Twitter, все пак бе свалено след вълна от коментари, че демонстрацията му е “груба” и “неуважителна”. Като не липсваха и коментари как изобщо медиците са намерили време да заучават стъпките на танца в кризата, причинена от Covid-19.

Медицински сестри, изпълняващи бойния танц &#8220;хака&#8221;, предизвикаха гневни реакции в мрежата (видео и снимки)

„Хака“ Covid19 от #TavistockHospital е най-причудливото, културно неподходящо нещо, което съм виждал тази година “, написа в коментарите потребител.

„Бели хора, които правят танца “хака”. Моля, намерете най-тъмната част в мрежата и погребете видеото си там “, добави под поста друг.

13-годишно момче от Великобритания почина вследствие на коронавируса

Не всички обаче сметнаха публикацията за обидна. Имаше хора от Нова Зеландия, кото признаха видеото за “една от най-добрите” интерпретации на традиционния танц.

“„Хака“ на #TavistockHospital не биваше да бъде свален. Никой от онези, които го критикуват, няма и представа за какво става дума в него, така че трябваше да си замълчат”, изрази подкрепата си за сестрите друг потребител.

Медицински сестри, изпълняващи бойния танц &#8220;хака&#8221;, предизвикаха гневни реакции в мрежата (видео и снимки)

81-годишна жена с терминален рак пребори коронавируса точно за рождения си ден (видео и снимки)

Танцът “хака” доби популярност благодарение на изпълненията на националния отбор по ръгби на Нова Зеландия. Погрешно обаче е схващането, че традиционният танц на маорите е боен ритуал и че се изпълнява само от мъже.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции