<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=22799" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Наш репортер се пребори за по-достойни старини на жена със 100% инвалидност

22 Юли 2016
0 3315

Пловдивчанката Дора Карева е 100% инвалид. Жената е с инсулт, два инфаркта и още куп заболявания. Въпреки това Община Пловдив й е дала 75 от 150 възможни точки по програмата за социален асистент. Така тя има социален асистент едва 2 дни в седмицата за по 4 часа на ден. В другите часове и дни тя не може да обслужи сама дори санитарните си нужди.

 

 

С помощ на своя приятелка, направила връзка с Общината, жената стигнала до 4 дни в седмицата, а с наша помощ й дават още един ден.

 

За проблема жената разказа пред пловдивския екип на Господари на ефира. След като разбра за случая, репортерът Илиян Велков посети и общинската администрация. Заместник-кметът Георги Титюков даде обещание, след което го спази.

 

"Жената вече има социален асистент 5 дни в седмицата по 4 часа и това е жената, с която тя е свикнала", обясни Титюков пред Густо ми е, Велков, след като излъчихме репортажа. Титюков е провел разговор с членовете на екипа по проекта, за да не се допускат подобни парадоксални случаи занапред. Заместник-кметът поясни, че пловдивската община е успяла да кандидатства по социалния проект с шестте районни кметства, за да получи по-голямо финансиране, а не като отделна община. Въпреки това е трудно да се отговори на нуждите на всички хора, които имат нужда от социален асистент, казва той.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции