<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46943" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В кой град си,...

Нов християнски психарски рап на Никейжи възпя "водомора" в Перник (видео)

22 Януари 2020
0 4925

Никейжи, пернишкият поет на мрачните строфи, избухна с нов рап-пърформънс в стила, който той сам определя като "християнски психарски рап".

 

ТАЛАНТ ЛИ БЕ, ДА ГО ОПИШЕШ (ГОСПОДАРИ НА УЕБА)

 

Парчето не е в типичната за Никейжи гама на безутешната отчаяност, осъждаща безсмисленото вегетиране зад решетки на затвора от тленна плът, в който са заточени душите ни.

 

Смазващата критика е насочена както към вътрешното малодушие на индивида, така и към колективната безотговорност на социума, и тяхното най-зловидно олицетворение – политиката. Усеща се дори нотка на раволюционен трепет: "гледат ни свинеее" и "за вашата вода не падаме на коленеее".

 

"ПЕРНИК НЕМА ВОДА": ФОЛКЛОРЪТ ВЪЗПЯ ВОДНИЯ РЕЖИМ В ГРАДА (ВИДЕО)

 

 

Никейжи дори дръзва да пореже със скалпела на сарказма управляващите, пеейки прегракнал и без никакъв ритъм, "даже газим по вода и хляб".

 

Въпреки особения стил на перничанина, който определено не е за масата избиратели на ГЕРБ, от назлобения му рап става ясен пророческия характер на изтърканата шега – асфалт не се яде (в случая не се пие).

 

Както казва поета "в гроба няма хора", иначе и те щяха да са жадни!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции